Lagbanner
La Setmana Blaugrana – vecka 4: Verkställ Operation Anfallare
Upp med hakan, Phil.

La Setmana Blaugrana – vecka 4: Verkställ Operation Anfallare

Ny vecka, nytt svep! ¡Som-hi!


Anfallsjakten
 
Verkställ Operation Anfallare.
 
I och med Luis Suárez knäskada står FC Barcelona utan renodlade anfallare, och enligt åtskilliga spanska medier arbetar den katalanska ledningen febrilt med att hitta en fullgod ersättare innan transferfönstret stänger om sex dagar.
 
Och högst på önskelistan är Rodrigo Moreno. Det rapporterar tidningen Sport, med uppgifter om att katalanerna i detta nu förhandlar med den spanska landslagsanfallaren om ett lån med obligatorisk köpoption.
 
Fortsättning följer. Kanske redan under dagen.
 

Kräftgången
 
Philippe Coutinhos kräftgång fortsätter.
 
Efter en misslyckad sejour i Katalonien lånades 27-åringen i somras ut till Bayern München – men inte heller i Bundesliga har brassen lyckats imponera, och får man tro tidningen Bild har den tyska mästarklubben bestämt sig för att inte utnyttja den 1,2 miljarder kronor dyra köpoption som finns inskriven i låneavtalet.
 
Vilket väcker frågan: vad ska FC Barcelona egentligen ta sig till med Philippe Coutinho?
 
Inte tusan vet jag. Det skulle vara om Quique Setién ville ge sig i kast med honom, möjligtvis – men får man tro brassen själv är Barça ett ”avslutat kapitel”, och så vitt jag kan bedöma är fansen långt ifrån redo att ge brassen en ny chans.
 
Alltså återstår bara att sälja honom. Och med tanke på den enorma förlust som katalanerna tveklöst kommer att göra på honom, är det hög tid att kalla en spade en spade:
 
Philippe Coutinho – FC Barcelonas genom tiderna sämsta värvning.


Transfernytt
 
Januarifönstret fortsätter att skörda offer.
 
Först var det Carles Aleñá som strök med. Sedan Jean-Clair Todibo. Och får man tro ryktena är det bara en tidsfråga innan nästa framtidslöfte lämnar FC Barcelona.
 
Nämligen Carlés Peréz. 21-åringen har fått knappt med speltid de senaste månaderna, och enligt såväl spanska som italienska medier är katalanerna överens med AS Roma om en övergång värd 13 miljoner euro (lån + obligatorisk köpoption).
 
Och jag protesterar inte. Ärligt talat har jag aldrig förstått poängen med Carles Peréz, och vore jag Eric Abidal skulle jag göra allt jag kunde för att övertyga 21-åringen om en flytt.
 
Så det så.
 
 
Rockaden
 
Och på tal om transfers.
 
Under fredagen landade nyheten: Matheus Pereira ansluter till Barça B från Juventus, via franska Dijon, medan Alejandro Marqués går i motsatt riktning, till ett pris av drygt åtta miljoner euro.
 
Matheus Pereira? Sedan när tillhörde han Juventus? Och vem tusan är Alejandro Marqués?
 
Tillåt mig förtydliga. (Med lite hjälp av klubbens kommuniké.)
 
"FC Barcelona have been active in the transfer market, with Barça B’s Alejandro Marqués joining Juventus for 8.2 million euros, and Brazilian midfielder, Matheus Pereira, joining the Blaugranes on loan from Dijon until June 30, 2020.

A purchase option exists for the latter transfer. The 22-year-old Pereira, who has played in the French First Division this season, passed his medical on Friday and signed his new contract at the Johan Cruyff Stadium in the presence of the manager responsible for Barça B, Silvio Elías, and technical secretary, Jose Mari Bakero."


#Barça
 
Ingen kan beskylla en för att vara fotbollssnobb, i alla fall.
 
FC Barcelona är nämligen världens mest delade klubb. För andra året i rad har den katalanska jätten genererat mer interaktioner på sociala medier än någon annan idrottsklubb i världen, med hela 1,4 miljarder på Instagram, Twitter och Facebook. Även på Youtube är katalanerna störst, med 461 miljoner tittningar på klubbens många videoklipp.
 
För att grotta ner er ytterligare i Barcelonas internet-närvaro – vilket ni förstås vibrerar av lust att göra – klickar ni här!
 

Det var allt för den här veckan! Ta hand om er, och på återseende nästa måndag! :)
 
 
Källor: marca.com, sport.es, barcablaugranes.com, fcbarcelona.com,
 
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-01-27 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona