Lagbanner
La Setmana Blaugrana - vecka 43: Debaclet, utomjordingar och publikens återkomst

La Setmana Blaugrana - vecka 43: Debaclet, utomjordingar och publikens återkomst

Ny vecka, nytt La Setmana Blaugrana. Häng med!

Clásico debaclet

Det var jämnt i sisådär 60 minuter, kanske var Barça till och med lite bättre, men sen kom straffen och då kom också förfallet. Sista 30 var bara en transportsträcka för gästerna från Madrid och 1-3 var ett faktum. Detta betyder att Koemans mannar har tagit en poäng på de tre senaste ligamatcherna, mot Sevilla hemma. Han lämnar alltså ”testet”, som många beskrev denna 10 dagars period, med ett klart underkänt betyg. Det är en sak att slå betydligt sämre lag på snyggt sätt men ett annat att slå bra motstånd.

Det gör inte Barcelona just nu.

Koeman själv menar dock att domarkåren har en stor del i det hela:

”Jag förstår inte VAR, jag tror att det bara används mot Barça. Vi har spelat fem matcher och VAR har bara varit emot oss, aldrig med oss.”


Vote of no confidence

Årets stora följetång börjar närma sig sitt slut, och det är snart dags för omröstning angående Bartomeus, och hela hans lednings, vara eller icke vara.

Klubben har gjort det mesta för att försöka få omröstningen uppskjuten med tanke på coronavirusets framfart men väldigt lite ser nu ut att tyda på att så skulle bli fallet. Katalanska myndigheter menar att det går att genomföra en omröstningen på ett säkert sätt trots rådande omständigheter och denna bör genomföras helgen den 1-2 november. Alltså om en vecka.

Barcelonas ståndpunkt var alltså att skjuta upp allting i 15 dagar för att se över hur, och om, omröstningen skulle genomföras men den ser alltså ut att falla. Under måndagen (idag) ska ett ledningsmöte hållas och då måste ett besked ges. Minst fem dagar inför omröstningen ska den annonseras till allmänheten enligt klubbstadgarna.


Utomjordingarna

Det är inte alla som har haft privilegiet att spela med vår tids två bästa fotbollsspelare, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, men Miralem Pjanic är en ut av dem. Och i en intervju med Tuttosport talade han ut om de bägge stjärnorna:

”Leo Messi och Cristiano Ronaldo är båda utomjordingar. Messi är ett äkta geni medan Ronaldo är en född vinnare, inget annat intresserar honom.”

Knappast unika kommentarer men Pjanic, precis som alla andra, häpnar inför deras kvalitéer.

Utöver kommentarer på Messi och Ronaldo var det en bosnier som verkade glad över att ha flytt det något grådisiga vinter- och höstklimatet i norra Italien mot det något varmare Barcelona.

”Jag avslutade precis träningen i shorts och t-shirt och det är den 22 oktober! Jag flyttade från kylan i Lyon till det otroliga klimatet i Rom, sen en kall höst och vinter i Turin, vilket är normalt för mig, och nu är jag tillbaka på ett ställe där det i stort sett är sommar i oktober.”


Phillippe Coutinho

Coutinho var hett villebråd i somras när han återvände till Barcelona från sin lånesejour i Bayern Munchen. Klubbar från alla Europas hörn ville ha honom men de som enligt rapporter ska ha varit närmast var Arsenal.

Ronald Koeman ville dock annorlunda och ska ha dragit i handbromsen när övergången var på väg in i ett mer avancerat skede. Holländaren såg Coutinhos kvalitéer och var inte redo att kliva ut på transfermarknaden för att hitta en ersättare under en redan svår coronasommar, och mer övertygelse än så behövdes inte. Coutinho var mer än redo att stanna och visa sitt värde och än så länge har han varit självskriven i Koemans lag.

I svallvågorna av El Clásico visade det dock sig att brassen dragit på sig en skada i baksida lår och tvingas vila några veckor, vilket gör att han troligtvis är borta tills efter nästa landslagsuppehåll som äger rum om cirka två veckor.


Publikens återkomst

Trots att den befarade andravågen verkar smyga sig på världen och Europa så är det länder som så sakteliga börjar släppa in folk på fotbollsarenor igen, och även om Spanien inte kommit dit ännu har det nu börjat röra på sig även där.

Kataloniens generalsekreterare för sport, Gerard Figueras, menar att när Barcelona tar emot Juventus i Champions League den 8 december är det fullt möjligt att de gör det med upp emot 5000 personer på läktarna.

”Mot Juve den 8 december, så länge inte den epidemiologiska situationen blivit mycket värre, tror jag protokollen för att släppa in fans kommer att vara redo.”, sa Figueras.

Det var allt för denna gång, på återseende om en vecka!

Källor:
sport.es, mundodeportivo.com, marca.com
 

Marcus Bringmarcus_bring@hotmail.com@MarcusBr222020-10-26 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona