Lagbanner
La Setmana Blaugrana – v.44: Xavi-feber!
Guess who´s back!

La Setmana Blaugrana – v.44: Xavi-feber!

Rise and shine, culés! Xavi Hernández är tillbaka, och så även nyhetssvepet!

Återkomsten

Jo, nu kan vi faktiskt skriva det.

Xavi är tillbaka. Redan under torsdagen bekräftade Al-Sadd att förhandlingar pågick med den katalanska jätten, och knappt två dagar senare var utköpsklausulen betald, 2,5-årskontraktet påskrivet – och det känslosamma jag-är-tillbaka-inlägget utkablat på huvudpersonens Instagram.

Läs och njut, mis amigos.

”Dear Culers, I’M COMING BACK HOME.

I’m returning to the place that saw me grow up, I’m returning to the Club of my LIFE.

I have no words to describe the emotion I feel to defend again this shield that is stamped in my heart, to feel again the Camp Nou vibrating, and to hear again the cheers of encouragement from these great fans.

I know that I am arriving at a difficult moment, but I’m facing this challenge with the greatest of enthusiasm. I will work and fight with you all to reach together the place we deserve.

Thank you #fcbarcelona for trusting me, as well as to all the fans who believed that I should take on this important role.

THE STORY CONTINUES ...”



Lansen

Berättelsen fortsätter, alltså.

Och vilken saga det kan bli. Det tror åtminstone Andrés Iniesta, som under söndagen både drog en lans för och gratulerade sin före detta parhäst till det nya jobbet:

”Han kommer att passa perfekt. Inte bara tack vare hans kunskap om klubben eller vad han representerade som spelare, utan för att han är redo som tränare. Han är redo för utmaningen.”

Förhoppningsvis har du rätt, Don.  


Åtgärderna

Vilket leder oss till nästa punkt på det blåröda svep-schemat.

Nämligen framtiden. Och, enligt tidningen Sport, de tre omedelbara åtgärder som Xavi har identifierat för att så snabbt som möjligt få laget på rätt köl:

1. En fullständig översyn av det medicinska teamet
2. En helt ny ledarstab
3. En värvning av en ytter

Vi håller tummarna, Xavi…


Skadehelvetet

… för är det något som har blivit plågsamt uppenbart de senaste månaderna, så är det att något står allvarligt fel till med katalanernas medicinska avdelning.

Siffrorna talar ju för sig själva. I skrivande stund återfinns elva (!) spelare på den blåröda skadelistan, och med tanke på att åtminstone hälften av dessa har brottats med skadeproblem så gott som hela säsongen, är det snudd på omöjligt att inte skriva under på Xavis första och största krav...


Presentationen

Men varför fokusera på det, tänker ni. Varför inte avsluta svepet ”on a positive note”, nu när det äntligen finns något att glädjas över i Barça-väg?!

Sagt och gjort. Mina damer och herrar, jag ger er Xavi Hernández Creus:

”Jag är här med en tydlig idé. Och jag vill förmedla denna till spelarna så fort som möjligt. ”

”Att veta var ytorna finns, att äga bollen, att ha roligt på planen – det är nycklarna till att vinna. Det är vad vi behöver hitta tillbaka till.”

”Det viktigaste nu är att alla börjar dra åt samma håll. Flera av spelarna kan redan vår stil, resten behöver övertygas. De måste förstå att det är så vi når framgång här. Vi måste ge tillbaka vad fansen har gett oss, men upphöjt i tio. Det betyder vilja, arbete och uppoffring. Detta är värderingarna som utgör FC Barcelona.”



Det var allt för den här veckan! På återseende nästa måndag!


Källor: barcablaugranes.com, marca.com, fcbarcelona.com, sport.es

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-11-09 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona