Lagbanner
La Setmana Blaugrana – vecka 5: Barças monstersiffror, Fatis missräkning och Piqués svar på tal

La Setmana Blaugrana – vecka 5: Barças monstersiffror, Fatis missräkning och Piqués svar på tal

Barças monstersiffror, Ansu Fatis bakslag och Garard Piqués svar på tal. Det är måndag morgon, och dags för ett pinfärskt La Setmana Blaugrana!


Bakslag

Och vi inleder i moll.

I veckan landade nämligen uppgifterna: Ansu Fati har åkt på ett skadebakslag. För bara några veckor sedan lät det att 18-åringen kunde vara tillbaka till returmötet med PSG i början av mars, men får man tro bland annat spanska tidningen AS kan det nu dröja ända till april innan vi får se den blåröda supertalangen tillbaka på en fotbollsplan.

Nej, nej, nej. 


Svar på tal

Víctor Font fortsätter att tappa fart i det blåröda president-racet.

För att uttrycka det milt. Så sent som för några månader sedan betraktades han nämligen som lågoddsaren i sammanhanget, med sin progressiva valkampanj och sina åtskilliga Xavi Hernández-löften. Men sedan dess har den 48-årige tech-entreprenören stött på ett antal farthinder, och får man tro de senaste rapporterna har Joan Laporta seglat upp som storfavorit inför valet, som efter mycket om och men kommer att äga rum den 7 mars.

Och i veckan kom nästa bakslag. Nedan följer nämligen Gerard Piqués svar på tal, efter att Font under fredagen retweetade ett klipp där den 33-årige mittbacken intervjuas av den spanska internetprofilen Ibai Lanos.

“Victor, with all respect, these words have nothing to do with what you’re trying to transmit with this tweet. I ask you to eliminate them and not use my image for your benefit. Thanks.”

Yikes.


IFFHS

Decenniets bästa fotbollsspelare enligt IFFHS?

Ja, ni gissade det.

Under loppet av den senaste månaden har den tyska statistikjätten presenterat sina awards för det gångna årtiondet, och föga överraskande kammade en viss argentinare hem både en och två kategorier.

Inte bara utnämndes Leo Messi till 10-talets främsta spelfördelare, framför spelare som Luca Modric, Andrés Iniesta och Kevin De Bruyne. I söndags röstades 33-åringen dessutom fram till årtiondets bästa spelare överhuvudtaget, tätt följd av Juventus Cristiano Ronaldo.

Felicitats, Leo!


Lottningen

Sevilla FC.
 
FC Barcelonas nästa motståndare i Copa del Rey. Det står klart sedan semifinalerna lottades under fredagen, bara timmar efter katalanernas bragdvändning mot Granada i kvartsfinalen.

Och frågan är om inte Barça drog nitlotten. Visserligen fanns Athletic Club med i potten, som fullständigt har exploderat sedan Marcelino ersatte Gaizka Garitano på den baskiska tränarbänken. Men frågar ni mig kan inte ens ett pånyttfött ”Los Leones” mäta sig med Julen Lopeteguis Sevilla, som fortsätter att hålla jämna steg med Barcelona och Real Madrid i den spanska ligatabellen.

Dubbelmötet inleds i Sevilla nu på onsdag, och avslutas i Barcelona den 3 mars.  

Nedan följer lottningen i sin helhet:
 
Levante UD – Athletic Club
FC Barcelona – Sevilla


Monstersiffror

Och så, avslutningsvis, tittar vi in hos Barça Femení.

Och konstaterar att de går som tåget. Lyssna bara på detta: Efter femton spelade omgångar har katalanerna fortfarande inte förlorat en enda poäng i ligaspelet, och trots att laget har tre matcher i hand återfinns man hela fem poäng före tabelltvåan Levante, med en förkrossande målskillnad på 78-3.

Sanslösa siffror, såklart. Och givet att lagets kanske största stjärna, Lieke Martens, bara nyligen återvände från en månadslång skadefrånvaro, är känslan att framgångssagan bara har börjat.


Det var allt för den här veckan! Ta hand om er, och på återseende nästa måndag. :)


Källor: sportbible.com, sport.es, fcbarcelona.com, twitter.com, barcablaugranes.com

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-02-08 08:48:00
Author

Fler artiklar om Barcelona