Lagbanner
La Setmana Blaugrana – vecka 5: Transferpalooza!

La Setmana Blaugrana – vecka 5: Transferpalooza!

It´s a transferpalooza! La Setmana Blaugrana är tillbaka, och den här gången med ett bokslut över FC Barcelonas januarifönster.


Carles Peréz
 
Vi börjar där vi slutade.
 
Under torsdagen landade nämligen beskedet: Carles Peréz flyttar till AS Roma. Till en kostnad av 11+3 miljoner euro, som italienarna är tvungna att betala i sommar.
 
Helt i enlighet med ryktena, alltså. Men reaktionerna har varit delade: medan vissa tycker att klubben kastar bort ännu en framtida startspelare, menar andra att 21-åringen aldrig skulle ha slagit sig in i den katalanska startelvan, och att klubben således gör rätt i att sälja av honom.
 
Ni som läste förra veckans svep vet var jag står i frågan…
 
 
Moussa Wagué
 
Så över till Frankrike.
 
Knappt ett dygn senare trillade nästa transfer-nyhet in: Barcelonas senegalesiske högerback, Moussa Wagué, lånas ut till OGC Nice över resten av säsongen.
 
Där han kan komma att stanna. Eller inte. Fransmännen har nämligen en icke-obligatorisk köpoption på 21-åringen, värd 10 miljoner euro – men samtidigt finns en klausul inskriven i avtalet som ger Barça möjligheten att, fram till sommaren 2021, köpa tillbaka honom för 15 miljoner euro.
 
Snårigt? Jo tack.
 
 
Abel Ruiz
 
Och sist men inte minst.
 
Supertalangen, Abel Ruiz, har gjort sitt i FC Barcelona.
 
Det kan vi konstatera sedan portugisiska klubben, SC Braga, gjorde klart med 18-åringen under fredagskvällen. Anfallaren kostar portugiserna 8 miljoner euro, och precis som i fallet med Carles Peréz handlar det om ett lån med obligatorisk köpoption i sommar.
 
GLHF, Abel …
 
 
Francisco Trincão
 
… och välkommen Francisco Trincão!
 
Sent under fredagen stod det nämligen klart: det portugisiska stjärnskottet går i motsatt riktning som Ruiz, och ansluter till FC Barcelona efter slutet av säsongen.
 
Till ett pris av 31 miljoner euro. En rätt dyr prislapp, tyckte jag, för en spelare som knappt gjort en hel säsong i den portugisiska högstaligan.
 
Men sedan gick jag in på Youtube. Och kvarten senare framstod 31 miljoner euro som ett reapris! 
 

Det var allt vi hann med den här veckan! Simma lugnt, ta hand om er - och på återseende nästa måndag! :)
 
 
Källor: fcbarcelona.com, transfermarkt.com, youtube.com
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-02-03 07:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona