Lagbanner
Månadens spelare - Februari

Månadens spelare - Februari

Äntligen är denna gamla artikelserie tillbaka, och nu i ny tappning! Varje månad kommer jag dela ut utmärkelser till spelare i olika kategorier, och inkludera en kort motivering till dessa. Kategorierna som i skrivande stund är aktuella är månadens spelare, u-23, formsvacka, och mål. Då åker vi!

Månadens spelare: Lionel Messi
Ja det är tråkigt, och ja det är förutsägbart, men efter månaden som Messi haft är det omöjligt att landa i någon annan (tro mig jag försökte). Efter att ha gjort åtta mål och tre assist på åtta matcher går det inte att bortse från att han fortfarande är en av världens bästa och i särklass barças viktigaste spelare. Det enda man kan göra är att applådera och be innerligt att denna man fortsätter spela fotboll för barcelona även nästa säsong.

Månadens U-23: Francisco Trincão
I och med en lite svalare period av Pedri och en skadedrabbad Araújo faller sig valet ganska naturligt på Trincão. tre mål på sex matcher med häng på fler är absolut inget dåligt facit för den unga portugisen som sakta men säkert börjar hitta sin plats i detta Barcelona. Det skadar heller inte att skjuta ribba in från distans för att avgöra borta mot Betis

Månadens formsvacka: Sergiño Dest
Att på pappret vara förstaval på en position (utifrån skadeläget), och ändå inleda fem av åtta matcher utanför startelvan är inget annat än ett underbetyg, och det är uppenbart att
Koeman inte känner att han kan lita på amerikanen fullt ut. Lägg därtill på hans mardrömskväll i Champions League så känns denna "utmärkelse" ganska självklar.

Månadens mål: Lionel messi 2-0 Elche
Trincãos mål mot Betis i all ära, men Messis tvånollmål mot Elche tar hem månadens mål den här gången. Soloräden av De Jong och Messis lekstuga i boxen är svårslaget. Du kan se målet här.
 

Theodor Minnhagentheodor@minnhagen.seTheomin012021-03-03 20:19:00
Author

Fler artiklar om Barcelona