Lagbanner
Mardrömmen är ett faktum - Leo Messi vill lämna Barça
Ridå.

Mardrömmen är ett faktum - Leo Messi vill lämna Barça

Under onsdagskvällen landade mardrömsbeskedet. Leo Messi vill lämna FC Barcelona.

Till slut lyckades han, Josep Bartomeu.
 
Till slut lyckades han driva bort Leo Messi från FC Barcelona.  
 
Åtminstone om man får tro kvällens uppgifter. Åtskilliga tidningar gör nämligen gällande att argentinaren har kommunicerat sin önskan om att få lämna klubben, och enligt spanska medier är ett officiellt pressmeddelande att vänta inom de närmsta timmarna.
 
Och någonstans där tar misströstan över. Totalt och fullständigt. Det var ju inte så här det skulle sluta. Han skulle ju åldras i Barça; tappa snabbheten, droppa ner i planen och diktera spelet stillastående à la Francesco Totti 16/17. Bli ett större och större problem för klubben i takt med hans sinande krafter, men ändå få speltid. In i det sista. Eftersom han är klubbens genom tiderna största spelare, och lika helig som klubbmärket självt.  
 
Eftersom han är Leo Messi.
 
Men icke. Kaoset blev för stort. Till och med för Messi, vars tålamod med den blåröda ledningen borde ha tagit slut för längesedan. 
 
Okej, nu går jag händelserna i förväg. Jag menar, vem vet – kanske slutar det hela med att Bartomeu avgår, och Messi stannar. Mirakel händer, trots allt. Och hoppet är det sista som lämnar människan. 
 
Men ingenting pekar mot det. Tvärtom pekar precis allt mot att uppgifterna stämmer, och att det bara är en tidsfråga innan mörkret sänker sig över Katalonien.
 
Vi har en lång natt framför oss, mina vänner.

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-08-26 00:46:00
Author

Fler artiklar om Barcelona