Lagbanner
Mardrömslottning i Champions League
Mycket har hänt sedan sist...

Mardrömslottning i Champions League

Under måndagen lottades åttondelsfinalerna i Champions League.

Messi vs. Neymar.

Det har en hel fotbollsvärld att se fram emot senare i vinter. Under måndagen lottades nämligen åttondelsfinalerna i Champions League, och för FC Barcelonas del väntar inga mindre än fjolårets silvermedaljörer, Paris Saint Germain.

Och frågan är om Barça hade kunnat få en sämre lottning. Visserligen fanns Bayern München med i potten, vilka såklart hade varit omöjliga att rå på, men när jag ser framför mig hur Kylian Mbappé och Neymar sätter full fart framåt mot Clément Lenglet och Ronald Araújo känner jag nästan att tyskarna ändå hade varit att föredra. Vilket inte säger lite, med tanke på Bayerns cementering av Barça i somras...

Överdrivet pessimistiskt? Kanske. Även PSG har ju bakom sig en knackig höstsäsong, och så sent som i igår kväll tvingades Neymar kliva av mot Olympique Lyon med ett befarat benbrott. Ett avbräck som skulle försvaga fransmännen avsevärt. 

Men make no mistake: Barça går in i drabbningen som tydliga underdogs. Och lyckas inte Leo Messi, Víctor Font eller någon annan rädda det sjunkande skepp som just nu är FC Barcelona, talar absolut ingenting för att katalanerna ska trotsa oddsen.  


För att läsa mer om Barças Champions League-äventyr klickar ni här!

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-12-14 14:54:00
Author

Fler artiklar om Barcelona