Estadio del Mediterráneo, 2023-02-26 18:30

Almeria - Barcelona
1 - 0

UD Almería – FC Barcelona: 1–0

Barça slösade bort en gyllene chans att öka ledningen till tio poäng över Real Madrid och såg istället den krympa till sju poäng efter 1–0-förlusten borta mot jumbon Almería under söndagen.

Barça spelade en patetisk match från start till mål, och förlorade välförtjänt matchen som de inte verkade ta på allvar. De blåröda har nu förlorat två i rad för första gången den här säsongen.

De första 45 minuterna var bland de värsta under Barças säsong hittills med en slö och okreativ anfallsuppvisning med mycket bollinnehav som bestod av för många sidleds- och bakåtpassningar. Det spelsättet utgjorde inte något hot alls mot en Almería-backlinje som knappt behövde fungera alls under matchen.

Barça kom aldrig i närheten av en riktig chans och tillät istället Almería att göra mål med sitt första anfall i matchen när Luis Suárez, (inte den ni tror), spelade en passning över backlinjen till succéspelaren El Bilal Touré som sprang förbi mittbacken Andreas Christensen och dunkade in bollen via ribban bakom Marc-André ter Stegen.

Hemmalaget hade två stora chanser att dubbla ledningen och ter Stegen behövde göra en viktig räddning och trots hoten från värdarna fanns ingen brådska eller intensitet i Barças spel de sista 20 minuterna efter Almerías mål. Blaugrana fortsatte att spela som om de ledde med 4–0 och till andra halvelk behövdes många förbättringar på alla områden för att ha en chans på en comeback i andra halvlek.

Xavi gjorde ett halvtidsbyte med Raphinha som ersatte Franck Kessie när Barça blev mer attackerande, men det förbättrade inte deras spel alls. Katalanerna fortsatte att flytta bollen väldigt långsamt och skickade poänglösa inlägg in i boxen som absolut inte resulterade i något och Almerías mittbackar fick öva på sina nickar under de första 30 minuterna av andra halvleken.

När vi nådde den sista bestämde sig Xavi för att skicka ungdomarna Pablo Torre och Angel Alarcón från bänken för att försöka injicera lite ungdom och energi i en patetisk prestation. Bägge spelade bra och gjorde laget lite farligare när de fortsatte att skicka krossar och skapa några bra chanser genom luften.

Men tiden rann snabbt ut för gästerna, som undvek ytterligare ett pinsamt mål i baken, tack vare en fin räddning från ter Stegen.

En fruktansvärd förlust för ett Barça-lag som helt klart tog tre pinnar mot Almería för givet och fick betala för det. De förtjänade att förlora, och till skillnad från Old Trafford-nederlaget finns det inga skäl att känna sig uppmuntrad eller stolt. Barça var patetiska och hela laget och Xavi borde skämmas. Helt enkelt hemskt.