Barcelona - Granada
1 - 0

Messi fixade segern i Setiéns tränardebut
Leo Messi fixade seger mot Granada med matchens enda mål. Foto: Bildbyrån.

Leo Messi avgjorde med matchens enda mål när Quique Setién vann i sin debut. Granada stod emot länge och hade chanser att göra mål. Matchen slutade 1-0 till Barcelona.

Innan matchen hölls en tyst minut för Sergi Robertos mamma, Maria Rosa, som gick bort i december efter en lång tids sjukdom. Hon blev 59 år gammal. Marc André ter Stegen var tillbaka mellan stolparna i Barcelona och höll nollan. En som lite överaskande var med i startelvan var den unge Ansu Fati. Han inledde matchen mycket fint och var den spelare som dominerade Barcas offensiv och fixade chanser. Han ersatte Luis Suárez som är knäskadad. Fati hade tidigt flera chanser att ge Barcelona ledningen men i den bästa av dem fick han inte träff på bollen.

Granada som är kända för att inte släppa till något bakåt stod bra i defensiven och avstyrde de flesta möjligheterna som Barca skapade. Lagen gick till pausvila med ställningen 0-0. Barcelona hade mycket boll matchen igenom men hade svårt att ta sig igenom ett lågt stående Granada.

Leo Messi med lagkamrater firar matchens enda mål. Foto: Bildbyrån.

I den andra halvleken var det Granada som var närmast att ta ledningen. I matchens 66:e minut skönt Yan Eteki i stolpen och var centimeter från att ge gästerna ledningen. Däremot kom ett bakslag för Granada bara minuter efter stolpskottet. German Sánchez kom in fel och sparkade ner Leo Messi. Sánchez fick sitt andra gula kort för matchen och visades ut med 25 minuter kvar av matchen. Efter detta blev det för svårt för Granada som dittills inte släppt till mycket bakåt.

Nollan spräcktes inte oväntat av Leo Messi som enkelt placerade in 1-0 bakom en chanslös Rui Silva i gästernas mål. En stor del av målet ska också ges till Arturo Vidal som i blindo klackade bollen till Messi och serverade läget. Fint Sydamerikanskt samspel med kvarten kvar av matchen och detta var Messis fjortonde mål denna säsong. Strax efter målet byttes Vidal ut och Arthur sattes i spel. Brassen var tillbaka från skada och gavs knappa tio minuters spel i matchen.

Tre poäng bärgades men inte alls på ett övertygande sätt. Quique Setién sa i lördags att det skulle bli en svår match vilket det också blev för Barcelona. Viktigt också för Setién att få inleda med en seger som tränare för Barcelona även om utförandet inte var det bästa. Men tre poäng är alltid tre poäng oavsett hur matchen ser ut. Barcelona befäste i och med segern sin serieledning där man leder framför Real Madrid. Lagen har samma poäng men Barcelona har bättre målskillnad. Sammandrag från matchen hittar ni här.