Lagbanner
Officiellt: Barca-presidenten Bartomeu avgår!
Bartomeu avgår efter sex år som president.

Officiellt: Barca-presidenten Bartomeu avgår!

Beskedet som många Culés hade väntat på hon äntligen igår kväll. Presidenten, (numera ex-presidenten) Josep Maria Bartomeu avgår tillsammans med hela styrelsen.

Det var under en extrainkallad presskonferens som beskedet utannonserades under tisdagskvällen. Med en hängande misstroendeförklaring över sig, där över 19 000 medlemmar har lämnat sina signaturer för att sätta igång processen, valde alltså presidenten att lämna skeppet innan omröstningen. 
 
Frågan om Bartomeus vara eller icke vara har väl i ärlighetens namn bara varit en tidsfråga och timingen gällande avgången får ses som ett sätt att försöka hålla ansiktet uppe och ge sken av att han fortfarande hade kontrollen över sitt öde.
 
Så vad händer nu undrar ni? Jo ett nyval såklart. En ny interimskommitté med Carles Tusquets i spetsen (Carles har innan avgången lett Barcas ekonomiska sida) blir ansvariga för att leda klubben och utannonsera nyval. Ett val som enligt klubbens stadgar måste genomföras inom tre månader, alltså senast vid slutet av januari nästa år. 
 
Beskedet om att det blir förändringar högst upp i klubbens hierarki är efterlängtad. Men vi får också komma ihåg att detta bara är början på en lång väg av förändring för klubben. Förhoppningsvis leder den vägen till ett bättre FC Barcelona och att den kan ge oss alla en anledning till att kalla Barca för Més que un club igen.

Källor: Mundodeportivo.com, sport.es

Emilio Valdés Bahri2020-10-28 15:59:37
Author

Fler artiklar om Barcelona