Lagbanner
Officiellt: Ferran Torres till Barça

Officiellt: Ferran Torres till Barça

Kataloniens sämst bevarade hemlighet är nu officiell nyhet. Ferran Torres spelar sin fotboll i Barcelona från och med januari.

Ryktena har funnits där under i princip hela hösten. Ferran Torres, som spelat sin fotboll i Manchester City, återvänder nu till Spanien. Denna gång drygt 30 mil längre upp längst ostkusten jämfört med det Valencia där 21-åringen fick sin fotbollsfostran.

Ferran kom nämligen fram i stadens stolthet Valencia CF och debuterade i A-laget hösten 2017. Det blev totalt nio mål på 97 framträdanden i moderklubben innan flytten till Premier League sommaren 2020.

Valencia, som gjort många dåliga affärer under de senaste åren, släppte sin guldklimp för 28 miljoner euro. Nu uppges summan ligga på nästan det dubbla. Kontraktet är skrivet till sommaren 2027 och utköpsklausulen ligger på nätta 1 000 miljoner euro.

I Manchester City har konkurrensen varit en helt annan jämfört med Valencia. Ferran gjorde 16 mål på 43 matcher under Pep Guardiolas ledning. Anfallaren har dessutom slagit sig in i det spanska landslaget under Lucho, där han gjort 12 mål på 22 landskamper.

Ferran är en mångsidig spelare som kan spela på samtliga tre offensiva positioner i ett 4-3-3. Han har erfarenhet av La Liga, är fortfarande ung och har en hittills imponerande karriär bakom sig. Prislappen är hög, men inte på något sätt orimlig.

På förhand känns det som en utmärkt värvning för Barça. Det har pratats om andra alternativ; Kingsley Coman, Dani Olmo, Karim Adeyemi och Raheem Sterling. Ferran känns ändå rätt. Det enda frågetecknet är ekonomin. Ett avtal med La Liga lär signeras och ett antal spelare lär lämna i januari för att det hela ska fungera.

Ferran Torres presenteras som Barça-spelare på Camp Nou den 3 januari.

¡Bienvenido Ferran!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2021-12-28 14:41:13
Author

Fler artiklar om Barcelona