Lagbanner
Officiellt: Martin Braithwaite till Barça

Officiellt: Martin Braithwaite till Barça

Efter mycket om och men har FC Barcelona gjort klart med en anfallare.

Och så, efter mycket om och men, var följetongen över.
 
Under torsdagen landade nämligen nyheten: Barcelona köper loss Martin Braithwaite, från Leganés, till ett pris av 18 miljoner euro.
 
Ett välkommet besked, med tanke på den rådande, blåröda skadesituationen. Men samtidigt är frågetecknen många. Jag menar, varför Martin Braithwaite av alla människor? Inte för att den 28-årige dansken är helt och hållet poänglös – men vore det inte bättre med en utpräglad ytter, givet att Antoine Griezmann finns att tillgå som nia? Och är inte 18 miljoner euro rätt mycket pengar för en spelare som uppenbarligen är en kortsiktig nödlösning à la Kevin-Prince Boateng?
 
Jag tycker nog det. Och lägger man därtill att Leganés saknar möjlighet att ersätta sin stjärnanfallare, är det svårt att överhuvudtaget glädjas över värvningen. Det känns inte rätt, helt enkelt. Vare sig på ett sportsligt eller moraliskt plan.
 
Å andra sidan är det knappast överraskande. Att FC Barcelona, med Josep Bartomeu vid rodret, fortsätter att fatta beslut som svärtar ned klubbens rykte. Vid det här laget har man ju vant sig – vid godtyckligheten, vid den moraliska tvetydigheten, vid inkompetensen.
 
Rädda oss, Viktor Font.

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-02-20 14:55:00
Author

Fler artiklar om Barcelona