Lagbanner
Officiellt: Memphis Depay till Atlético Madrid

Officiellt: Memphis Depay till Atlético Madrid

Ytterligare en Barça-anfallare tar steget över till topprivalen Atlético Madrid. Den här gången handlar det om Memphis Depay.

Det har runnit en del vatten under de blåröda broarna sedan Memphis Depay skulle vara frälsaren den här hösten 2021. Sedan dess har Robert Lewandowski värvats in, och med ett utgående kontrakt var det ingen överraskning att den nederländske anfallaren ville vidare i karriären.

Premier League tycktes vara ett alternativ, Serie A ett annat. Nu blir det en fortsättning i La Liga, då Memphis skrivit på för toppkonkurrenten Atlético Madrid. Barça får tre miljoner euro plus ytterligare en i potentiella bonusar, samt en köpoption på Yannick Carrasco.

Memphis följer därmed fotspåren som David Villa, Luis Suárez och Antonie Griezmann redan trampat upp. Det skulle väl knappast förvåna någon om han smäller in en boll mot Barça när lagen möts i ligaspelet i april.

Med det sagt återstår bara att tacka Memphis för insatserna i blårött. Det kanske inte gick hela vägen, men det blev ett par viktiga mål, några fina insatser och värt att nämna är att Memphis åter väljer att spela fotboll framför att vänta ut ett kontrakt (läs pengar).

¡Graciès Memphis!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-01-22 12:49:32
Author

Fler artiklar om Barcelona