Lagbanner
Officiellt: Piqué, Ter Stegen, De jong och Lenglet förlänger
Four more years!

Officiellt: Piqué, Ter Stegen, De jong och Lenglet förlänger

Bara minuter efter segern mot Ferencváros landade beskedet. Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen, Frenkie de Jong och Clemént Lenglet förlänger samtliga sina kontrakt med klubben.

Knappt hade domaren hunnit blåsa av tisdagens Champions League-premiär innan nyheten landade på katalanernas hemsida:
 
Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen, Frenkie de Jong och Clément Lenglet förlänger sina kontrakt med klubben. Beskedet följer veckor av förhandling, och enligt klubbens kommuniké innefattar samtliga avtal en tillfällig lönejustering till följd av pandemin.
 
Medan Frenkie de Jong och Clément Lenglet blir kvar i klubben fram till sommaren 2026, löper MATS nya kontrakt till sommaren 2025. Gerard Piqués nya avtal löper till sommaren 2024 – men gäller endast om mittbacken spelar ett visst antal matcher nästa säsong.

Huruvida fler kontraktsförlängningar och/eller lönejusteringar är att vänta återstår att se. Som bekant har pandemin inneburit stora ekonomiska förluster för klubben, men enligt tidningen El Pais vägrar majoriteten av den blåröda spelartruppen att överhuvudtaget förhandla med den sittande ledningen – som kan röstas bort så snart som i början av november.

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-10-21 11:30:00
Author

Fler artiklar om Barcelona