Lagbanner
Officiellt: Trincão till Wolves

Officiellt: Trincão till Wolves

Det blev bara en säsong i Katalonien för Francisco Trincão. Nu väntar istället England, Premier League och Wolverhampton Wanderers.

Affären blev offentlig under söndagen. Trincão lämnar på lån. Wolves har dessutom möjlighet att köpa loss portugisen vid säsongens slut. Enligt uppgifter i spansk media handlar det om dryga 30 miljoner euro.

Trincão kom till Barça förra sommaren efter sitt genombrott hemma i SC Braga. Affären blev klar redan i januari. Prislappen låg på 31 miljoner euro.

Tiden i Katalonien blev tyvärr inte allt för lyckad. Trincão fick allt som oftast chansen från bänken och hade svårt att sätta avtryck. Potential finns så det räcker och blir över, men potential måste också verkställas.

Det blev tre mål på 42 matcher i den blåröda tröjan.

Som en av få i truppen som faktiskt kan generera pengar till en skadeskjuten ekonomi är det ingen överraskning att Trincão lämnar. Vad som däremot överraskar något är prislappen. Dessutom ligger beslutet i Wolves händer efter säsongen.

Risken är att Trincão gör en fin säsong, Premier League kan passa honom väl, och är värd tiotalet miljoner euro till efteråt.

Återstår egentligen bara att önska Trincão stort lycka till. Trots bristande speltid har det inte alls rapporterats om några bekymmer under säsongens gång. Förhoppningsvis blir året i England ett svar på var Trincão verkligen står.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2021-07-05 11:07:00
Author

Fler artiklar om Barcelona