Lagbanner
Estadio de Vallecas, 2023-04-26 22:00

Rayo Vallecano - Barcelona
2 - 1

Rayo Vallecano – FC Barcelona: 2–1

Rayo Vallecano – FC Barcelona: 2–1

Barça skulle visa varför laget leder ligan i stor stil, men bjöd istället på en makalöst svag insats på bortagräs mot Rayo Vallecano.

Efter att Real Madrid tappat samtliga tre poäng mot Girona fanns goda chanser för Barça att utöka ligaledningen ytterligare. Men den som följt La Liga den här säsongen vet att Rayo Vallecano under succétränaren Andoni Iraolas ledning inte är någon enkel motståndare.

Barça: ter Stegen – Koundé, Araújo, Alonso, Balde – Gavi, de Jong, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Ferran.

Rayo: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Cantena, F.García – López, Valentin – Palazón, Trejo, Á.García – Camello.

Särskilt svårt blir det när det blåröda laget ser ut att vilja befinna sig på många andra platser än just en fotbollsplan. Det var ett sensationellt svagt Barça (alltså med både Frenkie de Jong och Pedri tillbaka i elvan) som spelade fotboll på onsdagskvällen.

Visst hade Robert Lewandowski flertalet målchanser (han skulle också bli målskytt till slut), men faktum var att Rayo Vallecano var det klart bättre laget matchen igenom. Ledningsmålet kunde kommit redan när – en tydligt ringrostig och matchovan – Pedri tappade boll i farligt läge i den första halvleken, men det skulle istället komma genom yttern Álvaro García några minuter senare. När vänsterbackssensationen Fran García fyllde på i den andra halvleken kändes det som att matchen var klappad och klar.

Som sagt, Robert Lewandowski skulle få sitt mål – och Barça därmed en reducering. Men det fanns ingenting som hade rättfärdigat ett kvitteringsmål, och så blev inte heller fallet.

Visst tyder allt alltjämt på att Barça tar hem den där ligatiteln, men om det fortsätter i den här stilen våren ut är frågan är med vilka känslor den i så fall firas.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-04-27 00:02:35
Author

Fler artiklar om Barcelona