Sevilla - Barcelona
0 - 2

Sevilla FC - FC Barcelona: You're playing with the big boys now

Sevilla, you´re playing with the big boys now. Här ska inte skrivas över någon bragd på Sevilla som inte lyckades dela ut nådastöten de fått chans till, utan ett stabilt Barcelona ger av ett styrkebesked och demonstrerar för uppstudsarna att man måste vara betydligt bättre när man ger sig på de största.

Matchen inleds ganska blekt från båda lagen. Gästerna trevar fram en offensiv mot ett lågt försvarande Sevilla och spelmässigt är det inte mycket att hänga i granen, men vikten i detta möte känns ändå av. Inte minst i aggressiviteten. Redan i första minuten delar Jordan ut en tackling på Busquets som för att markera någonting. Tacklingen följs av kamper som präglar hela den första halvleken. Messi drar på sig gult efter en onödig tackling man sällan ser honom göra och bara sekunder efter drar han nästan på sig ett andra efter ett illa avsett hemjobb. Man kan fundera kring ifall namnet på ryggen spelade roll för domarens beslut till aktion.
Matchens första mål kommer i minut 29 och det är Dembélé som även gör sitt första mål för året. Efter en av många missar från Lenglet dimper bollen turligt ner hos Messi som enkelt lyckas pricka in en pass till vindsnabba Dembélé som med en av sina två bästa fötter kan placera in bollen mellan benen på värdarnas målvakt. 0-1 Barcelona

Andra halvlek inleds med tre byten av Lopertegui. En-Nesyri och Suso kommer in vilket är bevis på hur många strängar värdarna har på sin lyra.
I mitten av andra börjar oron stiga. För ett ögonblick kändes det som en sådan dag när koncentration tryter och slutprodukten uteblir, att man nästan bara går och väntar på när bestraffningen ska ske. Sergino Dest pangar upp en öppen chans i kryssribban, Messi missar öppen tap-in efter servering a la Dembélé, men ingen lyckas sätta dit spiken i kistan. Istället jobbar Sevilla sig in i matchen och inhopparna skapar oreda i Barca-försvaret. Araujo åker dit på ytterligare en skada, Pique byts ut. Nerver.
Barcelona tar sedan tag i taktpinnen och i minut 85 kommer utdelningen. Det är Messi som kombinerar sig fram med unga Ilaix och till sist lyckas tråckla sig förbi en länge stående Bounou i det Andalusiska målet. 0-2 och målet innebär seger borta mot tabellfyran.

Ingen begravningssång ljöd, inte heller någon flamenco-ackompanjerad fet dam sjöng. Sevilla lyckades faktiskt inte ens påbörja Barcelonas epilog, utan Barcelona bevisade snarare för Sevilla hur det ser ut när the big boys arbetar. Hoppet består och segern innebär ett kliv längre ifrån totalfiaskot som många gärna vill etikettera Barcelona med denna säsong. Men än är vi inte där.

Toppar och floppar
Moriba Ilaix - Alltid glädjande att se prov på kombinationsspel med Messi. Finns det ett tydligare bevis på att man passar i Barca-tröjan än att man kan klack-kombinera fram Messi till mål? Stark och atletisk, men samtidigt härlig finess idag och en klart bättre insats än första ligamatchen för tonåringen.

Clement Lenglet - Oerhört slarvig i första. Tappar boll, konstiga beslut och felpassningar - men lyckas helt klart spela upp sig i andra och börjar väl successivt återta sin stabilitet. Viktigt i och med Araujos nya skadebekymmer och Piques sviktande matchform.

Frenkie De Jong - Han innehar så sjukt mycket alltså. Otroligt dynamisk. Personligen gillar jag honom bättre i Busquets roll där han får spela ur sig vilken press han än utsätts för (såsom vi såg i Ajax), men han kan ju spela precis var som helst på mittfältet. Djupledslöpare, bolltransportör, pivot - han kan allt vår gigant.

Sergino Dest - Lite väl valpig kan jag tycka. Jättefina fötter har han, men har mycket att slipa till när det gäller defensiva såsom offensiva beslut. Med bättre skärpa hade han haft ett mål och en assist idag. Tålamod.