Lagbanner
Olímpic Lluís Companys, 2024-09-25 21:00

Barcelona - Getafe

"Skador stör inte Hansi Flicks Barcelona"

"Skador stör inte Hansi Flicks Barcelona"

Barcelona, trots skador på nyckelspelare, tar emot Getafe i kvällens match på Estadi Olímpic Lluís Companys. Katalanerna jagar fortsatt sin segersvit, medan Getafe söker säsongens första vinst.

Efter storsegern mot Villarreal i söndags ska Barcelona fortsätta sin obesegrade svit i ligan. Matchen mot de gula ubåtarna visade sig dock vara kostsam. Trots fem mål framåt och endast ett insläppt skadade sig lagkaptenen och målvakten Ter Stegen under första halvlek och blir nu borta resten av säsongen. Ett oroväckande moment väldigt tidigt på säsongen, och andramålvakten Iñaki Peña håller inte måttet för både La Liga och Champions League. Rykten från Katalonien tyder på att man kommer ta in en målvakt utan kontrakt. De främsta namnen är Wojciech Szczesny, polacken som i augusti avslutade sin karriär efter sin tid i Juventus. Ett annat namn som nämns är Keylor Navas, den tidigare Real Madrid-målvakten, som sägs ha accepterat en återkomst till Spanien och till sin tidigare ärkerival.

Barcelona går in i matchen med många skador, men detta har hittills inte påverkat Hansi Flicks idé om hur hans Barcelona ska spela fotboll. Obesegrade i ligan och det är inte tajta 1-0-segrar med ett starkt försvar som vinner matcherna; det är snarare en kombination av Yamal, Lewandowski och Raphinha i anfallet som skapar mängder av chanser och vinner matcher.

José Bordalás' Getafe kommer till matchen utan att ha vunnit en enda ligamatch. Fyra oavgjorda resultat har satt press på klubben, och man jagar nu sin första vinst mot katalanerna. Getafes spelidé, att pressa högt och sedan spela fysiskt – ibland på gränsen till det tillåtna – har tidigare skapat problem för Barcelona.

Skador och förväntad startelva – Barcelona:
Marc-André Ter Stegen, Ronald Araújo, Gavi, Andreas Christensen, Fermín López, Dani Olmo, Frenkie de Jong och Marc Bernal är skadade.

Förväntad startelva: Peña; Koundé, Cubarsí, Iñigo, Balde; Casadó, Eric, Torre; Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Skador och förväntad startelva – Getafe:
Álvaro Rodríguez och Nabil Aberdin är tveksamma till matchen.

Förväntad startelva: Soria; Iglesias, Djené, Alderete, Berrocal, Rico; Sola, Arambarri, Milla, Uche; Yildirim.

Getafe har varit ett irriterande möte för Barcelona. Matcherna brukar vara fulla av tuffa tacklingar, bråk och gula kort. Tidigare har Bordalás' taktik varit att störa Barcelonas uppbyggnadsspel, men Hansi Flick spelar på ett annat sätt än vad vi är vana att se från Barcelona. Med en mer direkt spelidé, som La Liga-klubbarna ännu inte riktigt vant sig vid, har det lett till stora vinster. Katalanerna bör få med sig tre poäng från denna match, och det blir viktigt att målen kommer tidigt så att spelare med många minuter i benen kan bytas ut och få vila. Med en tunn trupp är det viktigt att undvika ytterligare skador.

Matchen börjar klockan 21:00 och visas på TV4 Play.
Visca Barça!

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-09-25 11:10:00
Author

Fler artiklar om Barcelona