Lagbanner
2020-01-09 20:00

Barcelona - Atlético

Spanska Supercupen: Barcelona vs Atletico Madrid
Semifinaldags

Spanska Supercupen: Barcelona vs Atletico Madrid

Det är dags för semifinal i spanska supercupen, motståndarna utgörs av Atletico Madrid och spelplats för matchen är King Abdullah Sports City i Saudiarabien…

Det har säkert inte undgått många det spanska fotbollsförbundet skrivit ett treårskontrakt med Saudiarabien som arrangör av den spanska supercupen. Reaktionerna har varit många, bland annat gick den spanska tv-kanalen RTVE ut med att de vägrar helt från att buda om tv-sändningar av mötet. Inte heller de medverkande lagens supportar är nöjda med att matcherna utspelas i Saudiarabien. Enligt tidningen Cope hade Real Madrid som mötte Valencia igår endast lyckats sälja 100 biljetter till deras inhemska supportar.
 
Med alla kontroverser åt sidan ska det trots allt spelas en semifinal mellan Barcelona och Atletico Madrid. Vinnarna kommer att i finalen få möta Real Madrid  som besegrade Valencia med 3-1 igår. De regerande mästarna Barcelona har även dem fått känna på att möter inte kommer att spelas i Spanien som tidigare år. På väg till träningsanläggningen igår körde nämligen deras busschaufför vilse vilket ledde till att laget kom 45 minuter för sent till träningen samt att den planerade presskonferensen med Sergio Busquets och Valverde innan träningen inte hanns med.
 
FCBarcelona
 
Barcelona kommer till semifinalen med ett oavgjort resultat mot ligajumbon Espanyol i bagaget. Lagets prestationer har varit upp och ned hela säsongen och deras svaga matcher på bortaplan har lett till flera poängtapp. Laget här även skadeproblem där viktiga spelare som Marc Andre Ter Stegen, Arthur och Ousmane Demblélé är skadad och kommer därmed inte att kunna närvara i matchen. Istället har akademispelarna Ansu Fati, Riqui Puig och Ronald Araujo fått plats i truppen.
 
Atletico Madrid
 
La Liga-trean kommer med två 2–1 vinster i ryggen till semifinalmötet. Laget lär vara revanschsuget efter den sena 1-0 förlusten i ligaspelet mot Barcelona i början av december. På skadelistan återfinns Stefan Savic, Thomas Lemar och Diego Costa.
 
Möjliga startelvor:
Barcelona (4-3-3): Neto; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Vidal, Busquets, De Jong; Messi, Suárez, Griezmann
Atlético (4-4-2): Oblak; Trippier, Felipe, Giménez, Lodi; Correa, Thomas, Herrera, Saúl; Morata, João Félix
 
Vad: Semifinal Spanska supercupen
Tid: 20:00
Arena: King Abdullah Sports City, Jeddah, Saudi Arabia.

Erik Svensson2020-01-09 11:57:00
Author

Fler artiklar om Barcelona