Lagbanner
Ramón Sánchez Pizjuán, 2021-02-10 21:00

Sevilla - Barcelona
2 - 0

Uppförsbacke i Copan
Nere för räkning.

Uppförsbacke i Copan

Down, but not out. Efter förlust mot Sevilla hänger FC Barcelona på repen i Copa del Rey.

Det är lätt att vara efterklok. Jag vet. 

Men ärligt talat: kändes det inte halvkört redan på förhand, när FC Barcelona under onsdagskvällen gästade Ramón Sánchez Pizjuán i den inledande semifinalen av Copa del Rey?

Jag tycker nästan det. I Ronald Araújos frånvaro fick nämligen Óscar Mingueza och Samuel Umtiti chansen i det katalanska mittlåset, och i och med skadorna på Sergiño Dest och Sergi Roberto tvingades dessutom vänsterspringaren Junior Firpo iklä sig den ovana rollen som högerback.

Snacka recept på katastrof. Och mycket riktigt: redan i matchupptakten var det Sevilla som på klassiskt Lopetegui-manér tog tag i taktpinnen, och med undantag för Leo Messis volleyskott från nära håll i den 11:e minuten lyckades gästerna vare sig producera några målchanser eller något vettigt lagspel.

Och baklängesmålet skulle komma. I den 25:e minuten kanaliserade mittbackssensationen Jules Koundé sin inre Diego Maradona, och tre bortgjorda Barça-spelare senare var drömmålet ett faktum. 1-0 till Sevilla, och motvind för Barcelona.

En motvind som bara skulle tillta. Visserligen var det ett mer påslaget Barça som kom ut till den andra halvleken – och nog hade katalanerna kunnat få en straff med sig, när Jordi Alba i den 74:e minuten drogs ned av Suso i utkanten av straffområdet – men i slutändan kunde varken Leo Messi eller Ousmane Dembélé överlista Yassine Bonou i Sevilla-målet. Och när sedan ex-blaugranan Ivan Rakitic bombade in tvånollan efter ett nytt katastrofalt försvarsingripande signerat Samuel Umtiti, var saken stängd, låst och larmad.

Förlust för FC Barcelona, och uppförsbacke inför returen den 3 mars.

Suck.


Toppar och floppar:

Jules Koundé

The real deal.


Ousmane Dembélé

Försökte och försökte, men lyckades med väldigt lite.


Samuel Umtiti

Kommentarer överflödiga.


Matchfakta:

Sevilla FC - FC Barcelona: 0-2
(Koundé 25´, Rakitic 85´)

Bollinnehav: 47-53
Skott på mål: 3-4
Förseelser: 17-5
Hörnor:  2-7
Gula kort: 3-1

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-02-11 08:35:00
Author

Fler artiklar om Barcelona