VfB Stuttgart – FC Barcelona: 0–3
En fin insats från Memphis Depay kröntes med ett mål.

Försäsongens tredje match gick av stapeln när Barça ställdes mot fjolårets tyska ligania Stuttgart. Det blev en komfortabel seger efter mål av Memphis, Yusuf Demir och Riqui Puig.

Det fanns en del att se fram emot på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart. Debut från start för Memphis Depay och ett mittfält bestående av Gavi, Nico och Frenkie de Jong.

Barças elva enligt följande: Neto; Roberto, Piqué, Lenglet, Dest; de Jong, Nico, Gavi; Demir, Griezmann, Memphis.

Matchen började något trevande innan Barça började få tag i bollen under längre perioder.

Öppningsmålet kom efter dryga tjugo minuter när Frenkie hittade Memphis i djupled. Aktionen som följde därpå var ett litet konstverk från Memphis. Trots allt var löpmönstret kanske det viktigaste. Precis vad som saknats under förra säsongen.

På mittfältet ser både Gavi, blott 16 år gammal, och Nico González ruggigt spännande ut. Det är inte svårt att se varför många drar parallellen mellan Nico och en viss Sergio Busquets. Inga jämförelser i övrigt, ännu.

I matchminut 36 kunde Yusuf Demir raka in matchens andra mål. Fint samarbete mellan Memphis och Griezmann föranledde målet.

Barça hade kontrollen halveken igenom. Spännande i den första halveken var också matchen i matchen, mellan Memphis och domaren.

Lite överraskande inga byten i halvtid. Kanske blir det fler minuter för vissa mot Red Bull Salzburg på onsdag. Oroande annars, speciellt för Álex Collado som blev kvar på bänken matchen igenom.

Ett byte skulle dock komma omgående, dessvärre på grund av skada. Araújo ersatte Lenglet efter bara några minuter.

Andra halvlek blev jämnare och framförallt mer tempofattig.

Efter dryga timmen kom bytena. Busquets, Alba och Riqui Puig ersatte Frenkie, Nico och Gavi.

I minut 73 kom 3–0. Griezmann hittade nyss inbytte Riqui Puig som placerade in bollen via stolpen.

Matchen blev ryckig mot slutet. Dels på grund av byten, dels på grund av alla frisparkar. Domaren hade bekymmer matchen igenom med nivån, och det blev rätt grinigt på sina håll.

Sammanfattningsvis en bra träningsmatch. Godkänt tempo, speltid till ynglingarna, ett par mål och inga skador. Det såg ändå okej ut för Lenglet.

Nästa match i förberedelserna inför tävlingssäsongen alltså på onsdag mot Red Bull Salzburg.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2021-07-31 21:07:00