Lagbanner
Estadio de la Ceramica, 2024-09-22 18:30

Villarreal - Barcelona

Villarreal välkomnar Barcelona

Villarreal välkomnar Barcelona

Under söndagskvällen spelas det stormatch på El Madrigal i regionen Valencia När Villarreal tar emot Fc Barcelona.

Efter säsongens första förlust borta mot Monaco reser Barcelona vidare från CL-spel till en bortamatch hos de gula ubåtarna. En förlust som senast präglades väldigt mycket av ett oaktsamt händelse mellan Ter Stegen och Eric Garcia där målvakten med en felpass sätter Garcia i ett väldigt dåligt läge och river ner en Monaco spelare vilket resultera i direkt rött kort. Men i Ligan har Barcelona varit ett annat lag, Hansi Flick fotbollen lyser med sin närvaro och på 5 matcher har man alltså vunnit 5 matcher.

Fördelen till Villarreal i denna matchen kan vara det otroligt korta återhämtning Katalanerna hunnit få med tanke på Torsdagsmatchen.

Villarreal kommer in i denna matchen som obesegrade i ligan. Man har på 5 matcher lyckats sig fram till 3 vinster och 2 oavgjorda. Tränaren Marcelino är tidigare känd för sitt goda försvarsspel, något som idag inte märks på den höga press Villarreal ställer upp med, man skapar även tredje mest xG i La Liga. Här kommer Barcelona behöva akta sig för både den gamla räven Dani Parejo samt den unge Alex Baena som är byggstenarna i detta mittfält.

Skador och förväntad startelva - Barcelona:
Ronald Araujo, Gavi, Andreas Christensen, Fermín López, Dani Olmo, Frenkie de Jong och Marc Bernal är skadade. Ferran Torres är avstängd. Marc Casadó samt Pedri är tveksamma till spel.

Förväntad startelva: Ter Stegen, Kounde, Cubarsí, Iñigo, Balde; Casadó, Eric; Yamal, Raphinha, Fati; Lewandowski

Skador och förväntad startelva - Villarreal:
Willy Kambwala, Juan Foyth, Gerard Moreno och Alfonso Pedraza är alla tveksamma till spel.

Förväntad startelva: Conde, Femenía, Albiol, Costa, Cardona; Yeremi, Gueye, Parejo, Comesaña; Ayoze, Baena

Detta kommer att bli en svår bortamatch för Barcelona, med tanke på skadesituationen samt de få vilade dagar kommer det en roterad trupp. Marcelino kommer trycka på från start för att skapa ett övertag i antingen spel eller även på resultattavlan vilket kommer göra det oerhört viktigt att hålla tillbaka den press som kan skapas från hemmalaget.

Matchen spelas ikväll, 18:30 och visas på TV4-Play

Visa Barca!

Adrian Malakadrian.malak@live.com2024-09-22 11:09:43
Author

Fler artiklar om Barcelona