Santiago Bernabeu, 2023-09-20 18:45

Real Madrid - Union Berlin
1 - 0

Bellingham stoppade historisk poäng – avgjorde sent
Jude Bellingham stoppade Union Berlin från att ta en historisk CL-poäng.

Bellingham stoppade historisk poäng – avgjorde sent

Jude Bellingham fortsätter att vara matchavgörande. I Champions League-debuten för Real Madrid gjorde engelsmannen matchens enda mål på stopptid och blev återigen matchhjälte för sin nya klubb. Därmed stoppade han turneringsdebuterande Union Berlin från att ta sin första poäng i Champions League någonsin.

Real Madrid tog emot debuterande Union Berlin i Champions League-spelets första gruppspelsomgång. Då satt de tre poängen väldigt långt inne. Mycket tack vare att Jude Bellingham är i hystrerisk målform. Den engelska mittfältaren har nu gjort sex mål på sina sex första tävlingsmatcher i Real-tröjan.

Tränaren Carlo Ancelotti valde att rotera rätt rejält i startelvan och bytte ut fyra spelare jämfört med helgens ligaseger mot Real Sociedad. Därmed bänkades ytterbackarna – Dani Carvajal och Fran Garcia – till förmån för Lucas Vazquez och Nacho, medan Fede Valverde och Toni Kroos ersattes av Luka Modric respektive Eduardo Camvinga.

Något skönspel bjöd "Los Blancos" dock inte på i första halvlek av årets upplaga av Champions League. Även om hemmalaget dominerade bollinnehavet, och släppte till få möjligheter bakåt, saknades den sista skärpan för att skapa riktigt heta målchanser och sätta bollen i nät. Således förblev det endas noterbara att bägge lagen drog på sig ett gult kort var. 

I andra halvlek trampade hemmalaget gasen i botten, och var nära att ta ledningen redan i inledningen. Rodrygo hann upp en boll i straffområdet och drog till på halvvolley. Men avslutet räddades spektakulärt av Frederik Rønnow i tyskarnas mål. Sekunder senare fick Rodrygo bollen igen – den här gången överlistade han bortamålvakten – men bollen slog klockrent i stolpen. 

Därefter fortsatte matchen i samma stil. Hemmalaget pressade, skapade och bomaderade Union-målet och 1–0-målet hängde i lutften. Men någon utdelning i målprotokollet såg det däremot inte ut att bli – trots fler en 30 skott mot mål – och tyskarna länge såg ut att få med sig en historisk CL-poäng hem till Berlin. 

Fram till den fjärde tilläggsminuten.

Inhopparen Fede Valverde drog till från distans – skottet täcktes – och bollen studasade och for i straffområdet. Vem som dök upp för att peta in lädret i tom bur? Jude Bellingham förstås. Engelsmannen var hungrigast och kunde enkelt sätta sitt första Champions League-mål för "Marängernas" räkning. 
 
Därmed stannar de tre poängen i Madrid, och Union får åka hem till Berlin tomhänta trots en hedervärd turneringsdebut i den spanska huvudstaden. I övrigt bör noteras att Real stod för en solid insats defensivt, som innebar att bortalaget inte lyckades få iväg ett enda skott på mål. 

Betyg:

Kepa Arizzabalaga – 3. Hade väldigt lite att göra, men fanns inget att anmärka på.

Lucas Vazquez 3,5. – Slog en hel del bra inlägg, som anfallarna slarvade bort. Var så gott som alltid spelbar. Bäst i hemmalaget.

Antonio Rudiger – 3. Behövde knappt försvara, eftersom mittfältet skyddade backlinjen bra. Inte hans mest skinande insats i helvitt, men långtifrån den sämsta. 

Nacho (ut 73´) – 3. Läs Rudiger.

David Alaba – 2,5. Solid defensivt. Men skärpan i inläggsfoten saknades. Fick kliva in som mittback när Nacho byttes ut.

Luka Modric (ut 81´)  – Slog en del fina passningar, som alltför ofta slarvades bort av mottagarna. Slet relativt framgångsrikt för att återerövra boll.

Aurelien Tchouameni (ut 66´) – 3. Drog på sig en varning i första halvlek, men vann en hel del boll och stoppade en hel del kontringar innan de ens hann börja på allvar. 

Eduardo Camavinga (ut 66´) – 2,5. Bra defensivt jobb, men kreativiteten framåt saknades.

Jude Bellingham – 3. Blek insats – jämfört med vad han skämt bort publiken med sedan han anslöt till Real Madrid – blixtrade till ibland, men alldeles för sällan. Klev trots det fram och avgjorde matchen med ett seeent mål.

Joselu – 3. Växer in i rollen allt mer. Kom till en hel del chanser, men fick inte lädret i mål. Trots det en av de piggare hemmaspelarna. 

Rodrygo – 3. Pigg. Speciellt i andra halvlek. Tvingade Frederik Rønnow i bortamålet till några fina räddningar, och stoppades av målramen.

Inhoppare:

Toni Kroos (in 66´) – 2,5. Hotande i passningsspelet, men slog bort ett par onödiga bollar. 

Fede Valverde (in 66´) – Rev, slet och sprang. Skapade en del framåt, och var i hög grad bidragande till segermålet.
 
Fran Garcia (in 73´) – spelade för kort tid för att betygsättas.

Brahim (in 81´) – spelade för kort tid för att betygsättas.

Rico Liljedahl liljedahlrico@gmail.com2023-09-20 21:05:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid