Lagbanner
Förbundet väljer bort Betis för Real Madrid att delta i Supercupen nästa år

Förbundet väljer bort Betis för Real Madrid att delta i Supercupen nästa år

Får platsen på grund av historiska meriter. Real Betis deltar om Madrid slutar tvåa i ligan.

Supercupfinalen nästa år förändras till att bli en uppgörelse mellan fyra lag mellan bägge finallagen i årets Copa del Rey och de två bäst placerade i årets La Liga. Finalspelet kommer att hållas i en enda stad utanför Spanien under fem dagar i en finalserie med två semifinaler och en final. På det sättet hoppas RFEF, Spanska fotbollförbundet vitalisera turneringen och skapa intresse för turneringen utomlands.

Årets Real Madrid uppfyller inte något av kraven för att kvala in till finalspelet nästa år, utslagna i Copa del Rey och bakom Atlético de Madrid i kampen om andraplatsen. Problem för förbundet uppstår när samma lag är finalist i cupen och minst tvåa i ligan, i år FC Barcelona. Bestämmelserna säger att historiska meriter från Copa del Rey då ska tas till för att fylla upp med annat deltagande lag. In kommer Real Madrid i bilden.

Beslutet att välja Real Madrid före Real Betis uppdagades i onsdags när Betis krävde besked från förbundet om nästa års finalspel där övriga deltagare blir FC Barcelona, Valencia CF och Atlético de Madrid. Barcelona i egenskap av cupfinalist och minst andraplacerad i ligan, Valencia finallag i cupen och Atlético lär sluta minst tvåa i ligan. Här blev förbundets svar särdeles outvecklad: innehar ett bättre historiskt register.

Real Betis kan delta i Supercupen om Real Madrid slutar minst tvåa i ligan och Atlético de Madrid trea. Betis får då platsen efter att ha nått semifinalen i årets Copa del Rey.

Pablo Lizama Farias2019-03-15 15:00:00
Author

Fler artiklar om Real Betis