Dekretet som begränsar reklam från spelhus godkänt
Real Betis mot RCD Espanyol förra säsongen, bägge med spelreklam på tröjan.

Dekretet som begränsar reklam från spelhus godkänt

Brott mot nya lagen blir grovt med böter från 100 000 till en miljon euro och spelhuset förbjuds att verka i Spanien.

Konsumentministern Alberto Garzón varnade i augusti och nu är det allvar. Kungliga dekretet som reglerar reklam från spelhus och vadslagningsfirmor klubbades igenom under tisdagen i spanska parlamentet, Cortes Generales. Nu är det förbjudet med reklam för spel mellan klockan fem på morgonen till ett nästa natt, nästan hela dygnet.

- Nu är det slut på djungelns lag, sade Alberto Garzón under presskonferensen som följde efter omröstningen.

Regleringen gäller reklam i teve och radio för spel över internet. Källor inom spanska konsumentverket uppger att med hjälp av autonoma lagar i Spanien kommer mycket av resterande reklam för spel och vadslagning inom tryckt press också att förbjudas.


Konsumentministern Alberto Garzón.

La Liga-klubbarna förbjuds att publicera reklam för vadslagning på sina matchdräkter. Kändisar får inte heller göra reklam för spel, samt bonusar i syfte att locka kunder förbjuds. Brott mot dekretet kommer anses som grovt med böter från 100 000 till en miljon euro och förbud för företagen att verka i Spanien under maximalt sex månader.

Nyckeldatum
Avtal ingångna före dekretets klubbande måste avregleras före den 31 augusti 2021. Spelhusen kan fortsätta skicka riktad reklam till sina kunder till den 1 april 2021.

Pablo Lizama Farias2020-11-04 13:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien