Det ser bra ut

SF´s spanska redaktion tror inte att Real Mallorca har vad som krävs för att åter etablera sig i La Liga. Det tror jag, försäsongens matcher och resultat lovar mer, spelartruppen har fyllts på närapå dagligen, och dom nya tröjorna,,,


Dom ser bra ut


Man har slagit

Malaga med 2-0, förväntade målskyttar i Budimir och Lago Junior. Här fick vi se nya namn som den serbiske anfallaren Igor Zlatanovic och den 22-åriga ghananska Lumar Agbenyena göra debut.

Man har spelat

2-2 mot La liga- kollegan Valldolid, en match där Malllorca kom tillbaka efter ett 0-2 underläge redan efter en halvtimme.Budimir och Sevilla målskyttar. Nye Aleksander Sedlar testades utan att utmärka sig.

Man har avslutat

Träningslägret i Marbella med en mållös tillställning mot Getafe. Här fanns en hel del att glädjas åt, stabilt och beslutsamt försvarspel kombinerat med snabba omställningar och kontringar. Att den bästa insaten kom mot förra årets La Liga-sexa känns muy bueno.

Man har torskat

Hemma mot mot Leganes. 1-2 i något som kallas Palma Cup. Ante Budimir återigen målskytt för Mallorca. Värt att notera att nya mittfältaren Aleix Febas här blev man of the match.

****

Det är närmare tio nya namn i laget, men endast nio (totalt i truppen) har spelat i La Liga och många av dem bara några minuter. Salva Sevilla och Alex Alegria är undantagen med mer än 40 kamper i Primeran. På de så kallade sociala medierna är vissa oroade, medan andra anser att Idén att signa spelare från inhemska ligor är bra och har många fördelar, man känner till ligan och talar spanska.

Gällande det spanska spåret talas det även om en återkomst för den nu 35-årige målvaktsveteranen Miguel Moya och ett eventuellt  lån av Atletico Madrids superlöfte, blott 18-årige Victor Mollego

Jag vet inte om det här med spansk-kopplingen spelar så stor roll, personligen tror jag mycket på våra östeuropeer. Senast in är Aleksandar Trajkovski, 26 år och landslagman för Makedonien, eller Nordmakedonien nu va?
Mycket spännade offensiv mittfältare som ratade portugisiska Sporting för Mallorca när Palermo rasade ihop och degraderads. Mycket bra värvning.

Min känsla är bra, man har inte plockat in några superstars, hur skulle man kunna göra det?
Även om La Ligakontraktet innebär en massa euros på alla sätt, så har klubben en skuld till kommunen på närmare 200 miljoner, så slantarna går åt...

När försäljningen av säsongsbiljetter stängde i veckan så rådde ett mindre kaos på arenan, folk började köa kvällen innan, och när jag åkte förbi var kön närmare 400 meter.

Och ?

16125 säsongsbiljetter sålda!

Värt att notera att Son Moix numera tar in ca 20500(23142) efter lite modifieringar. Helt fantatiskt, näst bästa siffran i klubbens drygt 100-åriga historia. Ca 4000 biljetter kvar per match alltså!

Nu närmar vi oss premiären, tror nog att vi får in ytterligare några namn. Det talas om Jorge Pombo,  Zaragoza och Leonardo Koutris, Olympiakos

Och så har ju John Guidetti setts på ön, kan det bli en svensk förstärkning (?) månne?

Hasta pronto!

Thomas Bronner2019-08-12 18:42:00

Fler artiklar om Mallorca