3 - 1

Det sitter i väggarna!
Återigen en helt otrolig CL-afton på Santiago Bernabéu

”Santiago Bernabéu är en fantastisk arena. Real Madrid är min enda ånger” sa en gång Romas legendar Francesco Totti. Och vem kan klandra honom? Det är något magiskt över Real Madrid, över Santiago Bernabéu och över den vita tröjan. Speciellt när det vankas Champions League. Det är svårförklarat men spanjorerna har ett ord. Madridismo. Att aldrig ge upp. Och vilken otroligt magisk kväll vi bjöds på – ännu en gång.

Den första halvleken började i ett frenetiskt tempo och Benzema får halvlekens bästa läge efter redan fyra minuter men fransmannen misslyckas dock med att få den på mål. Tempot går sedan när ganska rejält bara några minuter senare. City spelar avvaktade och inte alls som i första matchen, det känns nästan som att de maskar vid varje tillfälle dem får. Guardiola fruktar uppenbarligen effekten av Bernabeu och hade beordrat sina mannar att mer försöka kontrollera matchen. Efter tjugo minuter får City sitt bästa läge i halvleken när Bernando Silva testar Courtois på nära håll men belgaren är bra med på noterna. I övrigt en kontrollerad halvlek där båda lagen spelar med tighta försvar.

Den andra halvleken är bara några sekunder gammal när Vini Jr får matchens dittills bästa läge men missar. Annars har Real Madrid svårt att skapa de där riktigt farliga lägena och det känns som att City ändå har ganska bra kontroll på matchen och vad som händer på plan. När Mahrez sen dunkar in 0-1 känns det hela som avgjort. Men som så många gånger förr i detta magiska Champions League-slutspel lyckades Real Madrid vända på steken då man inom loppet av en minut vänder från 0-1 till 2-1.

I förlängningen dröjer det inte länge innan Benzema fälls i straffområdet och domaren blåser straff. Benzema kliver fram och 3-1 till Real Madrid som sedan försvarar sig i resten av förlängningen.

Tankar efter matchen
Vilken otrolig vinnarmentalitet vi har visat upp genom hela CL-slutspelet. Det här laget vägrar att ge upp, det osar madridismo hela vägen från materialare upp till Ancelotti. VI GER ALDRIG UPP!

Real Madrid är återigen i final för att ta hem den anrika CL-pokalen dit den hör hemma; i troféskåpet på Santiago Bernabéu.