Stadio Diego Armando Maradona, 2023-10-03 21:00

Napoli - Real Madrid
2 - 3

En stark laginsats ger Real Madrid segern borta mot Napoli!
Jude Bellingham, Federico Valverde och Toni Kroos var tre lysande spelare bakom Real Madrids seger.

Real Madrid besegrar Napoli borta i Neapel med 2-3 efter en stark laginsats samt flera bra individuella spelarprestationer.

Stämningen var på topp på Stadio Diego Armando Maradona när den första halvleken blåstes igång och ändå fast det mestadels bara var Napoli fansen som hördes på läktaren så var det Real Madrid som började matchen bäst med några anfall från höger flanken med Valverde och Rodrygo. Tyvärr för Real Madrids skull har Rodrygo inte riktigt fått till avsluten såhär långt på säsongen och inte heller i starten på denna match. Efter ungefär 15 minuter började Napoli äta sig in mer i matchen och fick till ett par hörnor som tillslut i den 19:e matchminuten skulle leda till ett 1-0 mål genom norrmannen Leo Ostigård som nådde högst på returen från en nick i ribban. Detta var det fjärde raka nickmålet Real Madrid släpper in. Matchen böljade sedan fram och tillbaka tills Bellingham i den 27:e minuten bryter en passning i Napoli försvaret och spelar perfekt till Vinicius Junior som fint lägger den runt Napoli målvakten i mål till 1-1 i matchen. Det var på kanterna den första halvleken mest utspelade sig, vilket inte spelar jättemycket roll för Jude Bellingham då han som vanligt är överallt på planen och i den 34:e minuten dribblar sig igenom Napolis mannar helt själv och skjuter in 1-2 för Real Madrid. Ganska jämn första halvlek men det enda Napoli egentligen utmanade på i halvleken var deras hörnor för annars var det Los Blancos som hade de farligaste chanserna.

VAR fick göra sin entré direkt i andra halvlek och dömde tillsammans med den franska huvuddomaren väldigt diskuterbart straff för Napoli efter en hands på Nacho som han hade väldigt svårt att göra något åt. Zielinski satte straffen via stolpen in till 2-2 i minut 54, något som väckte Napoli publiken igen. Målet gav Napoli mer energi och självförtoende och de får till ett par möjliga chanser som kunde blivit farliga om inte Rudiger snyggt hade återerövrat bollen åt oss. Modrics inhopp i minut 64 ger Real Madrid mer kontroll på matchen och vi får tillslut utdelning 14 minuter senare genom en kanon av Valverde som vi förra säsongen var så vana vid att se från uruguayanen. I statistiken döms målet senare till självmål av målvakten Meret i minut 78. Slutet bjuder inte upp till lika mycket spel men en bra match slutar rättvist med en 2-3 vinst för vårt Real Madrid.

Kepa – 2.0
Att han inte är Courtois märks och missar bollen på hörnan vid Napolis 1-0 mål. Fin tv-räddning på Osimhens nick i den 38:e minuten, men utmanas annars inte mycket.

Camavinga – 2.5
Vinner och förlorar bollen ett antal gånger längs vänsterkanten.

Nacho – 2.5
Fick tampas med Osimhen och gjorde det helt okej. Man kan inte lägga mycket skuld på Nacho för straffen som ger Napoli 2-2 då domslutet känns hårt dömt mot Real. Däremot gick kanske bort sig lite på hörnmålet bakåt med Rudiger vilket sänker hans betyg.

Rudiger – 3.5
Står för ett antal viktiga brytningar som möjligt kan ha räddat oss från mål bakåt men lite dålig markering på 1-0 målet för Napoli. Annars lyckas han med att skrämma Osimhen.

Carvajal – 3.0
Blev mycket utmanad av Kvaratskhelia men gör det relativt bra. Stabil insats.

Kroos – 3.0
Likt den Toni Kroos vi är vana vid att se så sätter tysken nästan alla passningar han slår.

Tchouameni – 2.5
Stabil insats och inte mycket annat att säga.

Valverde – 3.5
Löper mycket men blir ibland osynlig. Återerövrar dock en del boll och ger sitt yttersta för klubben i hans hjärta, och står för ett absolut drömmål med en vänstervolley upp i ribba in som tyvärr senare står som självmål av Meret i statistiken.

Bellingham – 4.5
Är överallt och med ett väldigt fint mål och assist gör han som vi är vana med en bra insats. Missar tyvärr ett bra läge i den 75:e minuten men sänker inte hans betyg idag.

Vinicius Jr – 4.0
Skönt att han är tillbaka från sin skada. Alltid ett hot på sin kant och även uppe på topp. Började lite svagt men kom snabbt igång och gjorde ett fint mål med ett kyligt avslut.

Rodrygo – 2.5
Fortfarande svårt med avsluten. Gör ett par fina löpningar men kommer inte till mycket chanser förutom missen i början.

Inbytta:
Mendy (In 64’) - 2.5
Stabil insats och gör det han ska.

Modric (In 64’) - 3.5
Kommer in och ger Real Madrid kontrollen i matchen igen vilket tillslut slutar i vinstmålet för de vita marängerna.