Mestalla, 2024-03-02 21:00

Valencia - Real Madrid

Ett utsålt Mestalla ska se Real Madrid sätta Valencia på plats

Ett utsålt Mestalla ska se Real Madrid sätta Valencia på plats

Efter förra årets skandalscener mot Valencia på Mestalla som slutade i förlust för Los Blancos kommer Real denna gång revanschsugna och starkare, och med en Jude Bellingham tillbaka i truppen går de inte för något annat än vinst.

Segern i omgång 26 mot Real Sociedad satt långt inne men efter Modric klass är vi nu ett steg närmare ligatiteln. Girona hänger dock med i racet 6 poäng bakom, men att ett lag som Real Madrid gör så avgörande mål i slutskedet av matcher där bollen inte vill in, brukar vara mästartecken och något Real är kända för. Förhoppningsvis ska vi inte denna match behöva sitta nervösa tills slutminuterna utan kan istället få njuta av kvalitén vi så ofta med Jude Bellingham fått se på plan denna säsong. Med tanke på den otroligt bekväma 5-1 seger i November mot Valencia så borde vi inte ha så svårt denna gång heller men med en Rodrygo som inte är lika het som han var då och på ett Mestalla som vi förra gången fick se från kanske sin värsta sida så ska segern inte tas ut i förskott.
 
Valencia har varit starka på hemmaplan den här säsongen och tagit 24 poäng från 12 matcher, däremot ställs de mot ligans bästa bortalag, och vi har ju märkt att denna säsong är det bara Atletico Madrid som vi har haft det svårt med så att vi ska förlora denna match anser jag är otänkbart. Efter det tragiska som skedde i Valencia förra veckan så skjöts Valencias match upp och de har därför inte spelat på två veckor. Märkbart har varit att när vi väl släpper in mål så är det ofta en forne Real Madrid spelare som står för det. Raul de Tomas, Llorente, Morata, Arribas och som senast mot Valencia, Hugo Duro. Så är det någon vi ska hålla ögonen på i Valencia är det Hugo Duro som stått för 10 mål i ligan hittills. Två fler än både Rodrygo och Joselu i ligan. 
 
En lättnad la sig nog hos många Madridistas när nyheten kom ut under fredagen att Jude Bellingham är redo för matcher imorgon. Spelet har inte sett helt lika bra ut och flytit på likt det gjort utan honom och konstigt vore det. Det finns inget Jude inte kan göra på planen. Han leder laget, hjälper till offensivt, defensivt och på kanterna. Där bollen är försöker han göra det bästa möjliga för Real. Att han är tillbaka ger också lite lugn för Vini Jr kan jag tänka mig också. I engelsmannens frånvaro har han fått ta ledarrollen framåt vilket han är bra på och något som bara kan gynna honom, men om han tappar huvudet på grund av motståndarna på planen eller uppe på läktaren så saknar vi det lilla extra framåt. Vi minns scenerna från Mestalla förra året mot Vinicius och vi hoppas att vi inte ska behöva uppleva dem igen, men brassen lär tyvärr få en kamp med publiken imorgon som han förhoppningsvis går vinnande ur.  
 
En spelare som glänst mycket i Judes frånvaro är Brahim Diaz som visat att när han får chansen så ska det synas, vilket det verkligen gjort. Utan honom hade vi nog inte varit lika lugna som vi både känner oss just nu i La liga och Champions League. Förmodligen lär Brahim få sitta bänk iallafall tills andra halvlek nu när Jude är tillbaka men står matchen och väger är det nog en joker Ancelotti gärna slänger in. Det ska tas i beaktning att det är champions league spel nästa vecka hemma mot Leipzig, så att Carlo vill vila några spelare vid eventuell ledning är tänkbart och förhoppningvis kan då Arda Guler få chansen. Kroos är en spelare som möjligtvis kan vilas och från start skulle kanske Camavinga få ta hans plats men frågan är om Carlo inte kör på det säkra kortet med tysken som sett otroligt stabil ut hela säsongen. 
 
Ancelotti inför matchen: 
-Jude Bellingham är tillbaka. Han är 100%. 
 
-Vini Jr är redo för morgondagens match, fysiskt och mentalt. 
 
-Morgondagens laguppställning är ett pussel. 
 
-Mitt råd till Valencia fansen? Att njuta av spelet så mycket du kan oavsett resultatet. 
 
Potentiell startelva för Real Madrid: 
Lunin 
Carvajal Rudiger Nacho Mendy 
Tchouameni 
Valverde Kroos 
Bellingham 
Rodrygo Vini Jr 
 
När: Imorgon 
Tid: 21:00 
Domare: Jesús Gil Manzano 
Arena: Mestalla 
TV/Stream: TV4 Fotboll/TV4 Play 

HALA MADRID!

Martin Svärdberg2024-03-01 19:44:15
Author

Fler artiklar om Real Madrid