Finaltipset – så går det mellan Liverpool och Real Madrid!
Ikväll ska antingen Karim Benzema eller Mohamed Salah få lyfta bucklan.

Finaltipset – så går det mellan Liverpool och Real Madrid!

Det har blivit dags för Champions League-final och SvenskaFans har frågat flertalet fotbollsprofiler om vilka de tror vinner - och varför.

Ikväll är det dags. Champions League-final mellan Liverpool och Real Madrid på Stade de France i Paris. Kan engelmännen få revansch efter förlusten 2018 eller ska spanjorerna lyckas vinna sin 14:e (!) titel i turneringen? Vi tog kontakt med 24 fotbollsprofiler för att höra vilka de tror vinner (med resultat) - och varför. 

Richard Henriksson, Radiosporten

– Liverpool vinner med 2-1. Trots att jag förnimmer en magkänsla som säger Real Madrid, verkar ju vara ödet med tanke på hur våren sett ut, så kan jag inte gå på annat än att det bästa laget sett till spelarmaterial är Liverpool. Det kommer bli tight, men jag tror att det är viss fördel för det av lagen som lär skapa flest målchanser.

Mathias Lühr, Barometern

– Jag säger Real Madrid. 3-1. Sent avgörande. Två lag som jag personligen inte har mycket till övers för, men ändå två skickliga (som om ni inte visste det) lag som lär stå för en underhållande avslutning på CL. Säger att det blir Karim Benzema (sticker ut hakan här) som väger över till slut.

Pontus Wernbloom, Ljugarbänken

– Jag tror att Pool tar hem detta (tyvärr). Dom är väl egentligen bättre på varenda position bortsett från någon här och där. Det värsta med att dom vinner är att 97% av Göteborgs befolkning håller på just Liverpool och kommer således att bli helt odrägliga hela sommaren. Mina sympatier ligger som ni kanske hör hos Real Madrid. Slutresultat 1-0 Pool.

Nicole Amiri, Frilansjournalist på bl.a. Sportbladet

– Så otroligt svårt att tippa denna match, det känns ju ändå som 50/50 med två väldigt jämna lag. Visst, Real Madrid har ju kunnat förbereda sig för finalen i lugn ro, medan Liverpool in i det sista kämpade om titeln i Premier League. Men jag tror absolut inte att vi kommer få se ett slitet Liverpool, tvärtom. Jag förväntar mig ett massivt krigande från Klopps mannar som är mer än sugna på en trippel. Men sedan tänker jag på Reals galna vändningar i slutspelsmatcherna, och Karim Benzema… Äej, vad svårt. 3-2 till Real får det väl bli. Tror jag. 

Lasse Granqvist, CMore/TV4

– Liverpool 3, Real Madrid 1. Finaler är såklart 50/50. Men sannolikheten att Real ska kunna åstadkomma ännu ett iögonfallande resultat som de lyckats med i såväl åttondel, kvart som semi känns svår. Första titeln (efter liga- och FA cup) utan straffsparksläggning till Liverpool. 


Liverpool har chansen att plocka hem en trippel i år.

Siavoush Fallahi, Eurosport

– 2-1 Real. Sättet Real tagit sig till finalen tyder på att de kan vinna matcher på vilket sätt som helst. Liverpool kommer vara revanschsugna men jag tror Real vinner finalen.

Erik Segerström, Liverpoolsweden

– Jag tippade Real Madrid att vinna i finalen 2018 och hade (tyvärr) rätt då. Nu tror jag mer på Liverpool som är betydligt bättre och mer erfarna än förra gången det begav sig. Det blir tufft mot mesta mästarna men jag hoppas jag får rätt den här gången också.

– Tror på 3-2 till Liverpool. van Dijk skallar in en hörna. 

Ola Lidmark Eriksson, Football Analytics

– Jag tror på 1-1, mest eftersom jag tycker det är omöjligt att utse en vinnare. Är 50/50. Sen vinner Real på straffar. Har ju inte varit nån straffläggning än så det är verkligen dags för det.

Aldijana Talic, chefredaktör SvenskaFans

– 1-1, Real Madrid vinner med 2-1 i förlängningen. Varför? Jo, för att de under denna säsong visat att de helt enkelt inte kan förlora. Dessutom trivs Ancelotti något otroligt bra för tillfället!

Christoffer Svanemar, C More/TV4

– Jag tror Liverpool vinner. Men hoppas på Real Madrid. Jag unnar Karim Benzema att vinna titeln som huvudperson, när han vid tidigare CL-vinster fått stå i skuggan av Cristiano Ronaldo. Det finns också något i mig som känner att om man slagit ut båda de stora favoriterna samt de regerande mästarna på vägen till final så ”förtjänar” man att vinna… Men så funkar det ju inte. Det är ju inte Liverpools fel att Villarreal slår ut Bayern München. Sedan gillar jag en underdog. Många hånade Real Madrid för valet av Carlo Ancelotti och kallade det där mittfältet för ”slut” osv. Nu står man där. I final. Igen. 

– Men jag ser ju också att Liverpool har en högre höjd och är rättmätiga favoriter. Liverpool är väl ändå ett bättre lag än Real Madrid? Skadan på Thiago och vårens tveksamma form på Salah gör ändå att jag hoppas på en sprakande och framförallt spännande final.


Lyckas Benzema avgöra även finalen?

Mehran Mahmoudi, Real Madrid fans Sverige och SvenskaFans

– 1-2 till Real Madrid. Jag tror Real vinner på grund av erfarenheten av finaler och att den här gruppen av spelare är så ödmjuka inför att göra jobbet.

Marcus Bring, SportExpressen och Spelarna.se

– Jag tror Liverpool har toppchans att ta hem detta då de i mitt tycke är bäst i Europa tillsammans med Manchester City. Real Madrid å sin sida är inte på samma nivå, trots att man är här, och kan i ärlighetens namn tacka tillfälligheter att de är i final. Karim Benzema, Vinicius med flera har visserligen gjort sitt men att så många gånger trotsa oddsen är ossanolikt, något som borde komma tillbaka och fälla dem till slut. 

– Till Real Madrids fördel kan dock Thiago och Fabinhos potentiella bortfall vara men de senaste rapporterna verkar ändå vara försiktigt positiva. Så gissningsvis spelar åtminstone en av dem och kanske båda.

– Om jag ska försöka mig på något form av tips så tror jag Liverpool vinner matchen under ordinarie tid med 2-1.

Johanna Frändén, Sportbladet

– Real Madrid vinner med 3–2. Mål på tilläggstid av Benzema förstås. Varför? För att de inte verkar gå att stoppa just nu, även om Liverpool är ett bättre lag.

Keven Bader, Fotbollskanalen

– Jag ser Liverpool som favoriter, men min magkänsla säger att Real Madrid trots allt vinner pga rutinen som de har i laget. Det lär bli en jämn tillställning så jag säger 2:1 till Real.

Filip Wollin, SvenskaFans

– Först och främst vill jag bara säga att jag tycker det är otroligt kul att det är två klassiska klubbar som ställs mot varandra i en final som känns både genuin och storslagen. Därtill anser jag också att det på förhand är en vidöppen historia vi har framför oss, då båda lagen den här säsongen bevisat att ingen uppgift är för stor att ta sig an.

– Med det sagt är det i mina ögon en ovanligt svår final att tippa, men samtidigt går det inte att blunda för att Champions League är Real Madrids turnering. Nervositeten kommer inte vara lika stor hos den spanska huvudstadsklubbens spelare och just det faktum att man lyckas hålla nerverna i schack tror jag kommer bli den avgörande faktorn.

– Därför säger jag att Real Madrid går vinnande ur striden med 2–1 efter ett sent avgörande mål signerat Karim Benzema – som därmed får sätta punkt för en fantastisk säsong på bästa tänkbara vis.

Henrik Rydström, Kalmar FF

 Liverpool. 3-1. För att Liverpool har bättre struktur.

Astrit Ajdarevic, C More/TV4

– Liverpool vinner 2-1. Salah, Trent, Modric. Liverpool spelar med en energi och speed som kommer vara otroligt svårt för Real Madrid att hantera. Sen så har Liverpool ett mittlås som är det bästa i världen. Det Real har gjort är fantastiskt men nu tar det slut.

Malena Johansson, Dagens Nyheter

 2–2, Real Madrid vinner på straffar. När Roma förlorade mot Liverpool i Europacupfinalen i Rom 1984 var Carlo Ancelotti skadad och kunde inte spela, sedan dess har han ägnat sitt liv åt att samla Europacuptitlar. Liverpool har stått i vägen för honom fler gånger sedan dess, men jag går på 38 år av förfinad finalfingertoppskänsla hos Ancelotti. Det ligger någonting i luften den här våren som gör att vad som helst kan hända för Real Madrid.

Tomas Antonelius, Europachef Nike

– 1-1, sen straffar som Real vinner. Vill att Ancelottis ledarskap ska vinna - och se världens största cigarr, haha. 


Carlo Ancleotti firade ligatiteln med en cigarr. Får han fira på nytt ikväll? Foto: (Skärmdump)

Adam Pinthorp, C More/TV4

– Tippar Liverpool-Real Madrid 1-2. Ska Real Madrid göra den här säsongen utan att kröna den med att plocka titeln? Det krävs väl underläge för att Los Blancos ska vinna matchen men jag har svårt att se Madrid gå mållöst. Liverpool är knapp favorit, men Real Madrid vänder - igen - och vinner med uddamålet.

Fabian Jalkemo, Big Six och PremierLeaguePodden

– 3-1 till Liverpool. Real Madrids resa till finalen är bland det mest osannolika men samtidigt imponerande man skådat i fotbollsväg sett till hur matcherna tagit slut men här tror jag tyvärr det är slut på det roliga. Man möter ett i grunden just nu väldigt mycket bättre lag och Liverpools revanschlusta, dels för finalen 2018 men även det otroliga ligaavgörandet i söndags tror jag gör att Liverpool kommer vinna matchen relativt enkelt. 

– Real Madrids stora chans är att Van Dijk inte är 100% återställd då han är vital för Liverpools försvarsspel samt matchen i matchen mellan Vinicius och Trent, där jag tror man kommer lägga stor tyngd i de taktiska direktiven.

Daniel Larsson, Spelaragent 

– Finns bara en värdig vinnare, Real Madrid. Därför tror jag på 2-0 till Liverpool. Avgjort innan paus.

Rasim Reiz, Studio Stryktipset

– Tror på en Liverpool-seger med 2-1. En öppen match med absolut högsta nivån offensivt kommer ge oss neutrala åskådare en trevlig kväll men till slut går Liverpool segrande genom en fast situation där en viss Van Dijk knoppar dit den!

Marcelo Fernandez Figueroa, CMore/TV4

– 1-1 och Real vinner 2-1 i förlängningen. 


 
Avspark sker klockan 21:00 och matchen sänds på TV4/CMore. 

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-05-28 10:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid