Finbesök på Mallorca

Ett skadedrabbat hemmalag laddar för en mycket svår utmaning ikväll onsdag. Man är inne i ett hårt matchande, och kommer senast från ännu en förlust i ligan.


Bronner på Son Moix


Mallorca föll tungt i Madrid i söndags. 4-2 till Getafe efter två tidiga skador på nyckelspelare Sevilla och Baba Rahman. Man uppträdde naivt och slarvigt, speciellt i försvaret, Getafe bjöds på ett självmål och ännu en straff.( hårt dömd dock) Det håller inte.
Fyra mål i baken har vi inte sett sedan 2017 (1-4 Teneriffa)

Det här var utan tvekan den sämsta insaten på väldigt länge. Det kan bli en väldigt lång säsong.

Positivt med Ante Budimirs målskytte, men inte så mycket mer att glädja sig åt.Möjligen Kubos deltagande då, där finns resurser som laget måste utnyttja med mer speltid direkt.

Ikväll väntar då Atletico Madrid, Los Rojiblancos. Andra matchen på tre dagar, sena tester på Sevilla och Raillo. AM började ligan i stor stil, men har tappat lite fart efter mötena mot Sociedad och Celta Vigo. Mållösa senast mot Celta Vigo, har tydligen inte hänt i liga-sammanhang på ett och ett halvt år! Diego Costa uppges har tappat målsinnet helt, inte ett skott på mål senast.

Kvällens gäster har ju inför denna säsong gjort stora förändringar, byggt nytt med bla Lodi, Trippier och Felix. Klass helt klart.
Här är man självklart stora favoriter, även om man enligt Ultima Hora lämnar namn som Lemar, Giménez och Saponjic hemma. Dom lär ju vara rejält hungriga efter de senaste resultaten, kan vi hoppas på en underskattning här ?

Jag räknar med ett bra tryck på arenan, trots tidig avspark. Helt utsålt!


Värt att notera är dock att Atleticos karismatiske ledare Diego (Cholo) Simeone aldrig har vunnit på Son Moix som tränare... (två oavgjort och nederlag)

Det kommer att bli en väldigt krävande vecka för Real Mallorca. Tre förluster på fyra matcher är hårda bud inte minst mentalt, AM ikväll och så bortamatch på söndag igen (Alaves) .
Det är mycket nu... Men, det är detta som är La Liga, och vi är en del av leken, så det är bara att jobba vidare.

Man får leken tåla helt enkelt!

Thomas Bronner2019-09-25 10:41:00

Fler artiklar om Mallorca