Fokus på säsongsinledningen: Real Madrid

Fokus på säsongsinledningen: Real Madrid

SvenskaFans tar tempen på några klubbars säsongsinledningar. Näst på tur är Real Madrid.

Alexander Ellhar - Real Madrid-redaktionen

Vad har du att säga om ditt lags säsongsinledning?
Väldigt bra. Fyra raka segrar och man toppar tabellen. Trots en rad skador på nyckelspelare och saknaden av en riktig stjärna som ”nia” får jag vara riktigt nöjd med prestationerna hittills.

Vad har varit den största snackisen i klubben några matcher in på säsongen?
Helt klart Jude Bellingham. Jag är inte förvånad över att han gör poäng, för han är den av alla mittfältare som är farligast framåt men att han skulle stå på fem mål efter fyra omgångar trodde nog ingen. Hans målgest har ju också blivit viral och engelsmannen mår nog rätt hyfsat bra just nu. 



Är det någon spelare eller något runt laget som överraskat positivt eller negativt?
Utöver Bellingham tycker jag att Aurelien Tchuaméni har varit grym. Fransmannen har verkligen visat hur viktig han är för laget och jag hopppas nu att Carlo Ancelotti har insett det på riktigt också. Jag måste också lyfta Dani Carvajal. Skadefri har han hittat tillbaka till sin högsta nivå. Har även burit kaptensbindeln och vuxit enormt med det ansvaret. 

Något negativt är att Rodrygo och Vinicius Jr gärna hade fått göra mer än ett mål var hittills. Det har inte riktigt klickat framåt när Ancelotti har använt sig av två anfallare.

Hur har nyförvärven acklimatiseras sig?
Jag är imponerad av alla. Självklart underlättar det att gruppen redan var rejält sammansvetsad. Det var någon som sa att det kändes som att Jude Bellingham har varit i klubben under flera år då han har smällt in så bra på så kort tid. Det säger rätt mycket om hur stämningen är. 

Fran Garcia har gjort det godkänt på vänsterbacksplatsen och Joselu vet sin roll framåt. Viktigt för honom att få näta senast. Brahim gjorde ett riktigt fint inhopp innan landslagsuppehållet och visade att han kommer få mer speltid. Sen är det tydligt att Kepa kommer vakta kassen under tiden som Courtois rehabar.

Är det något som behöver förändras efter landslagsuppehållet?
Ancelotti behöver som sagt få igång Rodrygo/Vinicius Jr när Vini är tillbaka efter skadan. Han har använt sig av en diamant med Bellingham bakom de båda brasilianarna och de kommer att behöva producera framåt om man ska utmana på alla fronter denna säsong. 

Rasmus Karlsson 2023-09-14 22:15:00

Fler artiklar om Real Madrid