Coliseum Alfonso Pérez, 2022-10-08 21:00

Getafe - Real Madrid
0 - 1

Getafe - Real Madrid 0-1

Getafe - Real Madrid 0-1

Uddamålsseger borta mot Getafe skjuter Real Madrid upp i topp av La Liga!

Det var uppdukat för en mysig lördagskväll när Getafe stod för motståndet men det skulle visa sig bli aningen svettigare än väntat när Real Madrid åter vann en ligamatch.

Ingen Benzema, men precis som tidigare så skulle Real Madrid lösa det, faktum är att enda poängtappet kom när fransmannen var tillbaka för ca en vecka sedan. Firma Vinicius/Rodrygo tillsammans med Valverde ute till höger gjorde jobbet men den stora, något oväntade matchhjälten, blev dock Eder Militao som redan tre minuter in i matchen nickade in en hörna på äkta Ramos manér. Militao var även stabil matchen igenom och fick även välförtjänt belöningen som matchens lirare.

Det här med att det är tre poäng som ska in under hösten, medan det är under våren som formtoppen ska in, skulle visa sig vara väldigt synonymt med kvällens match som stundtals bjöd på lågt underhållsvärde och ett Real Madrid som rullade mycket boll utan att skapa något nämnvärt. En straff tilldömdes i slutskedet av första halvlek men som sedan annullerades efter granskning då det visade sig att Vinicius inte riktigt lyckades hålla bollen innanför planen i upprinnelsen till straffen och istället hemmainkast dömt. Rodrygo trodde sig sedan ha punkterat matchen när han delikat chippade in bollen bakom David Soria men bara för att sedan se målet tas bort pga offside.

Summeringen blev sedermera en trepoängare och inte mycket mer än så. Ett stort plus för säsongens första nolla i ligan samt att de unga återigen ger ett stabilt intryck och gör en bra match överlag trots att den vassaste offensiven saknades ikväll. Nu väntar El Classico i nästa ligamatch.



Bäst ikväll: Militao
Kvällens läckraste: Modric klack
Matchens höjdpunkt: slutsignalen

Hala Madrid Y Nada Mas!

 

Jones Benaouda2022-10-08 23:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid