"Hazard måste leverera i år"
Zidane behöver ha en frisk och hel Hazard i år

"Hazard måste leverera i år"

Efter en säsong kantad av skador och dålig fysik är det dags för Eden Hazard att visa vad han går för. Varken Hazard eller klubben har råd med ytterligare en dålig säsong.

Eden Hazard är en av världens bästa fotbollsspelare på sin postion. I Chelsea bevisade han gång på gång hans kvalité. Han gick ner och hämtade bollen och var delaktig i speluppbyggnaden, dribblade sig förbi sina motståndare och gav sina medspelare möjligheter till att göra mål. Han kunde göra det mesta på en fotbollsplan. Det finns en anledning att Florentino Perez pungade ut mer än en miljard för belgaren.  Det finns en anledning till att han spelar i Real Madrid idag. Den övergången är däremot aldrig enkel, att spela för Real Madrid är bland det svåraste du kan göra. Övergången från Premier League till La Liga är aldrig så enkel som man tror. Hazards första säsong i Real Madrid kan beskrivas med ett ord; katastrof. Den präglas av skador och väldigt mycket alibispel i sidled. Belgaren anländer till sin drömklubb smällfet och har svårt att hålla fingrarna från kakburken.

Det började inte bra i Madrid och under säsongens gång var det inte många ljusglimtar vi fick se från Hazard. Hazard var stor nog att erkänna hur dålig han faktiskt har varit och han förklarade utan att dra en massa ursäkter att detta var en hemsk säsong ur ett individuellt perspektiv. Visst går det att skylla på skador men att anlända till din drömklubb fet är bara oprofessionellt. Han konstaterade att han var överviktig men att han var på semester och att han har enkelt för att gå ner i vikt. Men så blev det inte, utan han åkte på skada efter skada. Det fanns inga tecken på att han var i fysisk form under hela säsongen och det påverkade hans prestationer. Min fråga är, utan att vara en expert på hur kroppen fungerar, om det inte hade varit bäst att anlända utan några extra kilon? Hade det inte varit bättre att ha en ordentlig försäsong utan en uppförsbacke? Kom ihåg nu att han precis under sommaren fått igenom sin dröm, den där pojkdrömmen att spela för Real Madrid.

Att Hazard kunde erkänna att hans första säsong har varit en mardröm är en bra början. Att han även kunde fastslå att hans andra säsong är vad folk kommer bedöma honom på är även det väldigt bra. Men hur har det gått för Hazard? Hur har försäsongen sett ut? Jo, präglad av skador och återigen ser han ut att vara överviktig. Belgiens tränare Roberto Martinez menar att Hazard behöver 60 träningspass för att vara i optimal form. Han menar att Hazard har en bra bit kvar till att vara på den där nivån vi vet Hazard besitter. Det känns inte alls betryggande och återigen får Hazard en försäsong där mycket inte stämmer. Återigen präglas den av skador, övervikt och en hel del spekulationer från media. Spansk media rapporterar att klubben är orolig. Det är inte bra, inte alls bra. Stora oron är huruvida Hazard kommer klara av det här. Har han verkligen psyket för att ta sig igenom det här?

Han måste verkligen leverera den här säsongen, och då menar jag verkligen leverera. Han ska leda offensiven tillsammans med Karim Benzema. En säsong till med Benzema och Ramos som främsta målgörare håller inte. Visst har Zidane problem med att hitta en högerytter som kan leverera vecka in och vecka ut men det blir inte lättare när din dyraste spelare är skadad och ur form. Jag blir orolig för Hazard och hur hans fortsatta Real Madrid-karriär kommer att se ut. Det känns inte bra att han kommer att ha så många ögon på sig den här säsongen och inledningsvis har det börjat uselt. Min stora önskan är naturligtvis att han ska leverera och visa vägen, men den vägen verkar krokig och bråkig. Den stora frågan är hur det kommer att se ut för belgaren om det inte vill sig den här säsongen? Det finns anledningar för att oroa sig kring Eden Hazard. Låt oss hoppas att när han väl är i optimal form att han dämpar oron för annars kan det bli eventuellt en kortvarig historia i Real Madrid.

Mehran Mahmoudi2020-09-11 10:39:00

Fler artiklar om Real Madrid