Inför: Atlético Madrid - Sevilla

Inför: Atlético Madrid - Sevilla

Atlético möter under tisdagskvällen Sevilla på Wanda Metropolitano. Matchen är en hängmatch och tillhör faktiskt omgång 1. Andalusierna är i fin form och befinner sig just nu på en sjätteplats i den haltande tabellen, med möjligheten att ta sig upp på en fjärdeplats ifall man vinner dagens match i den spanska huvudstaden. Lopeteguis lag reser med ordinarie lag utan större skadeavbräck. Jesús Navas gick ut skadad i 3-2-segern mot Real Sociedad men är med i matchtruppen, återstår att se ifall han startar eller inte. Lopetegui lär starta med bästa möjliga lag och det gäller för Atleti att hålla koll på Youssef En-Nesyri, anfallaren som stod för ett hattrick mot Real Sociedad och som ligger högt upp i skytteligan med sina åtta mål.

Atleti ska resa sig efter cuputtåget och nu är alla viktiga spelare tillbaka. Även Félix och Giménez, som ådrog sig skador i cupmötet, är med i truppen. Det är dock troligt att båda lämnas utanför en startelva av rena säkerhetsskäl. Trippier är även han tillbaka i truppen, åtminstone tillfälligt i väntan på sin dom. Det är bara Héctor Herrera som fortfarande är på skadelistan. Frågan är hur många offensiva spelare som Simeone vågar spela från start mot ett skickligt Sevilla som gillar att attackera på kanterna med Ocampos/Suso. Jag tror att han väljer samma lag som mot Alavés, med undantaget att Savic ersätter Giménez i backlinjen. 

Troliga startelvor:
Atlético (4-4-2): Oblak - Vrsaljko, Savic, Felipe, Hermoso - Lemar, Llorente, Koke, Carrasco - Suárez, Correa

Sevilla (4-3-3): Bounou - Navas/Vidal, Koundé, Carlos, Acuña - Jordán, Fernando, Rakitic - Suso, En-Nesyri, Ocampos

Det kommer med all förmodan att bli en tajt och jämn match. Två av ligans bästa försvar möts, även en spännande match i matchen mellan Luis Suárez och Youssef En-Nesyri. Atleti är dock favoriter och jag tror och hoppas på en viktig seger på Wanda Metropolitano. 

Gissning på slutresultat:
Atlético Madrid - Sevilla 1-0

Plats: Wanda Metropolitano (Madrid)
Tid: 21:30
Domare: Xavier Estrada

Filip Johansson2021-01-12 17:31:18

Fler artiklar om Atlético