Inför Celta Vigo - Real Madrid
Kan Real Madrid ta femte raka segern mot Celta Vigo ikväll?

Inför Celta Vigo - Real Madrid

Mästarna har rest till Vigo för att ta sig an Celta i omgång två.

Segern satt långt inne i premiären men Real Madrid lyckades vända och vinna mot Alméria med 2-1 efter en fantastisk frispark från David Alaba. Det mesta under den gångna veckan har dock handlat om Casemiros övergång till Manchester United som kom väldigt plötsligt. Klubben har tack och lov redan hans ersättare på plats och frågan är om Aurelien Tchouameni får chansen även ikväll, som han fick i premiären. Och det återstår även att se hur truppen reagerar på att den extremt omtyckte och viktige Casemiro nu inte är kvar i klubben.

Inför säsongen sa Carlo Ancelotti att han skulle rotera mer. Det såg vi i premiären och det är svårt att se hur han ska ställa upp mot Celta ikväll. Från senast har Dani Carvajal kommit tillbaka efter sin skada men Rodrygo saknas fortfarande. En som också missar mötet är Toni Kroos som är sjuk. Personligen hoppas jag på att Dani Ceballos, som lovordats av Ancelotti, får chansen från start ikväll. 

Trupp

Potentiell startelva

Courtois
Carvajal Militao Alaba Mendy
Tchouameni
Modric Ceballos
Valverde Benzema Vini Jr

Ancelotti inför matchen

– Vi är väl förberedda. Det kommer att bli en annorlunda match jämfört med Alméria då Celta har mer resurser och det är alltid tufft att spela där. Men vi har självförtroende och laget är i bra form. 

– Jag har pratat med Casemiro och han vill ha en ny utmaning. Klubben och spelarna förstår det, efter allt han gjort här och personen som han är, då måste vi respektera det. Vi har ersättare i truppen och vi har sex mittfältare av toppkvalitet. 

Celta Vigo såg länge ut att gå mot tre poäng i sin premiär mot Espanyol men efter en straff på tilläggstid blev det 2-2, efter att ha lett med 2-0. Laget har också förlorat de fyra senaste mötena med Real Madrid och frågan är om man kan lyckas vända den negativa trenden.  

Trots det sura poängtappet kan Eduardo Coudet i alla fall glädja sig åt att att hans anfallsduo Aspas och Paciencia hittade nätet direkt. Coudet har också hela sin trupp tillgänglig ikväll. 

Trupp Potentiell startelva

Marchesin
Mallo Aidoo U Nunez Galan
Beltran 
Solari O Rodriguez Cervi
Paciencia Aspas

Vad: Omgång två i La Liga
När: Klockan 22:00
Plats: Municipal de Balaídos, Vigo
Domare: Jesus Gil Manzano
Kanal: C More
Tips: 0-1, Karim Benzema

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-08-20 13:42:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid