Abanca-Balaídos, 2022-04-02 18:30

Celta Vigo - Real Madrid

Inför Celta Vigo–Real Madrid: Dags att studsa tillbaka

Inför Celta Vigo–Real Madrid: Dags att studsa tillbaka

Efter käftsmällen mot Barcelona åker Real Madrid upp till Galicien för att försöka studsa tillbaka mot Celta Vigo. Med Sevilla nio poäng bakom, och framför allt Barcelona i nyfunnen superform gäller det här att man direkt hittar tillbaka till vinsterna för att säkra ligatiteln.

Efter den magiska kvällen på Bernabeu när PSG fäktades bort och avancemang i Champions League säkrades var nog stämningen på topp i omklädningsrummet. Lägg därtill en 3–0 seger hemma mot Mallorca med Vini och Benzema på showhumör så var det nog få som skulle tro att vi skulle stå inför Celta-matchen och känna nervositet kring den ligatitel vi nästan hade räknat hem. Idag har vi 0–4 i baken mot den största rivalen och nu gäller det att samtliga visar pannben och skakar av sig den förnedringen snarast.

Diskussionerna har varit många kring Carlo Ancelottis vara eller icke vara i klubben, där väldigt mycket har handlat om italienarens förmåga att rotera truppen och hålla spelare fräscha. I kvällens match är det dock inget snack då Carlo dragit på sig covid och sonen Davide istället får stå på sidlinjen, vi önskar honom givetvis en snabb återhämtning.

Gällande rotationer finns det väl egentligen ingenting som pekar på att det skulle börja snurras i elvan nu. De skadorna värda att prata om är väl att Ferland Mendy väntas missa även denna match, där Nacho väl väntas ta den positionen igen. Dessutom har Hazard nu opererat den fotled som gäckat honom sedan Meunier sparkade av den 2019. Hazard som å andra sidan är så långt ner i Ancelottis frysbox att han har börjat smälta samman med isglassen.

Väntad elva:
Courtois
Carvajal-Militao-Alaba-Nacho
Kroos-Casemiro-Modric
Asensio-Benzema-Vini

Diskussionerna att ha här är väl kring mittfältsplatserna, där Camavinga och Fede Valverde står och knackar på dörren. Att vila någon av de tre på mitten hade inte varit fel, å andra sidan tror jag man spelar starkast möjliga lag för att se till att studsa tillbaka ordentligt. Viktigast av allt är i vilket fall att Benzema är tillbaka på topp. Med sina 22+11 i ligan i år är han den överlägset viktigaste offensiva spelaren i laget, man får verkligen hoppas att han är helt återhämtad från skadan han drog på sig.

Celta kommer närmast från en mållös tillställning mot Betis, och dessförinnan förlust med 0–1 mot Villarreal. Med andra ord är man mållösa de senaste 180 minuterna och Iago Aspas lär vara sugen på att bryta den måltorkan. I ligan ligger man på en elfte plats och har egentligen inte särskilt mycket att spela för. Vi vet dock att alla lag alltid höjer sig ett extra snäpp när Real Madrid kommer på besök, så räkna inte med någon plattmatch här.

Mitt tips: 1–3
Håll ögonen på: Vini och Benz. Alltid
Tid: 18:30
Sänds på: Cmore

¡HALA MADRID!
 

Tom Holmström@tomholmstrom2022-04-02 11:18:40
Author

Fler artiklar om Real Madrid