2020-10-04 16:00

Levante - Real Madrid

Inför Levante - Real Madrid

Inför Levante - Real Madrid

Los Blancos flyger till Valencia för att möta svårslagna Levante på Villareals hemmaplan

Apropå svårslagna lag lottades Champions League tidigare i veckan, vårt kära Madrid ställs mot Inter, men utöver italienarna hamnade vi i en bekväm grupp med Borussia Mönchengladbach och Shaktar Donetsk, allt annat än gruppvinnare bör ses som flopp. 

Starten på denna säsong har inte bjudit på något sprudlande spel, det har varit lite frustrerande, men samtidigt helt förståeligt då vi haft en sådan kort försäsong och dessa första ligamatcher får nästan betraktas som träningsmatcher. Intressant har dock varit att följa Jovic som verkar ha fått förtroende av ZIzou, samt visat betydligt mer på dessa matcher än vad han gjorde på hela förra säsongen och att få se Ödegaard i den vita tröjan. Just den spelartypen som norrmannen är tycker jag vi har saknat ett bra tag, Ödegaard påminner om David Silva i sitt positionsspel och skicklighet att hitta ytor/luckor/hål bakom motståndarnas mittfält. Eftersom i princip alla våra andra mittfältare tar mer “fega” och bekväma positioner och hämtar boll framför eller utanför motståndarnas mittfält, men med Ödegaard tror jag verkligen vi kan få en ny dimension i vårt spel, kunna hota ännu mer centralt och samtidigt komma runt på kanterna, vi blir helt enkelt mer svårlästa. 

Real Madrid

Efter två vinster och ett kryss går Marängerna in till denna med huvudet högt, trots krampaktigt spel. Det är dock stora frågetecken kring backlinjen inför denna match då Carvajal, Odriozola och Militao missar matchen, troligtvis blir det Nacho eller Lucas V. ute till höger.

Några ord från Mister Zidane inför matchen:

“Levante är ett starkt motstånd och de kommer få oss att lida, men vi är redo!

“Detta är vår tredje bortamatch och vi står inför en väldigt tuff motståndare. Vi såg det redan förra säsongen. Vi vet precis hur tuff denna liga är och vi vill göra en bra prestation över 90 minuter. Vi kommer behöva göra vårt yttersta för att vinna denna match”

Zidane flaggar även för rotation inför denna match pga Corona-säsongen och så tajt matchande.

Goalkeepers: Courtois, Lunin, Altube.
Defenders: Sergio Ramos, R. Varane, Nacho, Marcelo, F. Mendy, Chust.
Midfielders: Modric, Casemiro, Valverde, Ødegaard, Isco.
Forwards: Benzema, Asensio, Lucas V., Jovic, Vini Jr., Rodrygo.

Levante 

Kommer in till denna fajt med en vinst och två förluster på första tre matcherna. Åkte senast på en tung 1-0 förlust borta mot Sevilla, där de släppte in mål i 92:a minuten. Senast Levante och Real drabbades samman vann Levante hemma med 1-0. Dessa drabbningar brukar vara tajta och de flesta av Madrids vinster har varit med uddamålet. Något som talar emot Levante är att de inte får spela på sin hemmaplan pga renovering utan på Villareals hemmaplan. Största offensiva hotet i Levande är Jose Morales som avgjorde det senaste mötet, och redan gjort 3 mål och 1 assist på de första 3 matcherna i år.

Truppen:
Målvakter: Koke V., Aitor, Cárdenas
Försvarare: Son, Tono, Rober P., Duarte, Vezo, Postigo, Clerc, Miramon, Coke
Mittfältare: Radoja, Bardhi, Malsa, Vukcevic, De frutos, Melero, Campana
Anfallare: Roger, Morales, Dani Gomez


Tid: 16:00, söndag 4:e oktober
Tips: 1-2 (Odegaard, Benzema)


 

Patrik Brunner 2020-10-03 19:55:06
Author

Fler artiklar om Real Madrid