Inför Manchester City – Real Madrid
Carlo Ancelottis Real Madrid behöver slå ut Pep Guardiolas Manchester City för att säsongen inte ska vara ett fiasko.

Inför Manchester City – Real Madrid

Real Madrid har åkt till Manchester, och Etihad Stadium, för att försöka ta sig till en andra rak Champions League-final. Uttåg innebär dock att säsongen kan anses vara en total missräkning för Carlo Ancelotti och hans mannar.

Förutsättningar: 
Efter 1–1 i den spanska huvudstaden har ”Los Blancos” ett svårt, men långtifrån omöjligt, utgångsläge på Etihad Stadium. Manchester City har visat upp god form den senaste tiden – totalt är Manchesterklubben nu uppe i 22 raka matcher utan förlust. På hemmaplan har man 15 raka segrar och i dessa har Pep Guardiolas gubbar snittat två mål framåt per match. På 18 hemmamatcher i Premier League har de blå från Manchester endast tappat fyra poäng den här säsongen. I Champions League har City inte förlorat på hemmaplan sedan hösten 2018. Utöver det så finns även en 7–0 seger mot Leipzig färskt i minne. Dessutom, åtminstone så gott som, säkrade City den engelska ligatiteln i helgen vilket innebär att klubben nu har chansen att vinna en trippel.

Real Madrid har å sin sida blandat och gett på bortagräs den här säsongen. I ligan ser resultatraden ut enligt följande: 10 segrar, 6 förluster och ett kryss. I CL och i den spanska cupen har det däremot sett bättre ut och storklubbar som Chelsea, Liverpool och Barcelona har alla avfärdats relativt enkelt. Eftersom den spanska ligatiteln redan är förlorad, och endast en spansk cuptitel är vunnen, hänger dock allt på avancemang till CL-final – annars är säsongen ett stort fiasko. 

Senast klubbarna möttes på Etihad var ifjol, den gången i den första av de två semifinalmötena, den gången slutade matchen 4–3 till City. Detta efter en rivstart där Manchesterklubben gått upp i en tvåmålsledningen efter knappt elva minuter. 

Tidigare möten: 
Real Madrid och Manchester City har ställts mot varandra åtta gånger. I dessa har klubbarna tagit tre segrar var och spelat två oavgjorda matcher. 

Läget i trupperna: 
I Real Madrid är Eder Militao tillbaka efter avstängning och väntas kliva rakt in i startelvan. Utöver det verkar Eduardo Camavinga, enligt Carlo Ancelotti, vara tillgänglig för spel trots att han tvingades linka av helgens La Liga-match mot Getafe. Även Ferland Mendy, som haft skadeproblem denna säsong, är tillgänglig för spel. Därtill borde Karim Benzema, Vinicius Junior, Rodrygo, Luka Modric, Dani Carvajal och David Alaba alla vara i gott slag efter att ha fått vila i helgen.

I Manchester City är den defensiva mittfältsmotorn Rodris status ett frågetecken, även om han väntas inleda matchen från start. Detta eftersom han blev utbytt med en befarad skada mot Everton i söndags. Försvararen Nathan Aké missade förra veckans semifinal på grund av skada och missar även detta möte.

Positivt för City är dock att Pep Guardiola vilade nyckelspelarna Kevin De Bruyne, Bernardo Silva, Jack Grealish och John Stones i helgen. 

Förväntade startelvor: 
Manchester City:

Ederson, Kyle Walker, Ruben Dias, Manuel Akanji, John Stones, Rodri, Bernardo Silva, Gündogan, Kevin De Bruyne, Jack Grealish, Erling Braut Haaland

Real Madrid: 
Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Eder Militao, Rüdiger, David Alaba, Toni Kroos, Eduardo Camavinga, Luka Modric, Federico Valverde, Karim Benzema, Vinicius Junior


Var? Manchester
Vad? Champions League, semifinal 2/2
När? Onsdag, 21.00 
¡Hala Madrid!

Rico Liljedahl liljedahlrico@gmail.com2023-05-17 15:27:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid