Etihad Stadium, 2022-04-26 21:00

Manchester C - Real Madrid

Inför Manchester City – Real Madrid: Tuff semifinal väntar

Inför Manchester City – Real Madrid: Tuff semifinal väntar

Real åker till England för att försöka rå på den evige antagonisten Peps ljusblå mannar. Det är en tuff uppgift men Champions League är ju Reals turnering och det ska inte underskattas. Real med giganten Benzema i spetsen har goda chanser att ta sig vidare!

Matchen
City var i final så sent som förra året (där man förlorade mot Chelsea) och tog sig till semifinal det här året genom att slå ut lillebror Atletí med totalt 1-0 över två matcher. Det är ett av de starkaste lagen de senaste tio åren men Real har en historia som går djupare än så. City behöver för de flesta ingen närmare presentation men som med alla Peps lag är det ett bollskickligt lag som har en tydlig filosofi om att hålla i bollen i så stor utsträckning som möjligt. Det jag vill höja ett varningens finger för är dock, är att City den här säsongen har sett lite mer cyniska ut än tidigare. Speciellt i sista matchen mot Atlet där de släppte på ganska mycket av sina principer sista halvleken för att vinna matchen. Något att se upp med i kommande match.

Real då? Som alla här vet visade Real återigen upp en imponerande grínta när Chelsea besegrades över två möten efter en magisk vändning på Bernabeu. Champions League är som sagt något speciellt för Real och med spelare som Modric, Benzema och Courtois går det aldrig att räkna bort marängerna – oavsett hur spelet ser ut. Just spelet har varit sådär stundtals under säsongen och många röster har höjts om att Don Carlo måste ersättas (där ibland min). Säga vad man vill om italienaren men här står vi i semifinal i den finaste turneringen för klubblag och med en stor ligaledning. Han har blivit räddad av enskilda genialiteter från vissa spelare – Modric och Benzema inte minst – men har han ändå inte blivit bättre med fingertoppskänslan i bytena? Real har stått för ett antal imponerande vändningar den här säsongen mot kvalificerat motstånd som PSG, Chelsea och senast Sevilla där Benzema (vem annars?) var tungan på vågen än en gång. Det återstår att se om det krävs ett underläge för att Real ska mullra igång igen eller om de den här gången kan ta tag i taktpinnen från början. För City kommer garanterat att vilja det.

Skadeläget har varit bekymmersamt då Casemiro och Alaba varit osäkra till spel på grund av skador. De är med i matchtruppen och har tränat med laget och det är viktigt för en match med de två blir en helt annan historia än en match utan de båda nyckelspelarna. Modric vilades helt i senaste ligamatchen och laget roterades en hel del över alla lagdelar. En klok strategi från Ancelotti som vill att så många som möjligt ska vara så fräscha som möjligt inför tisdagens drabbning. Real får fler dagar ledigt inför semifinalen än vad City får, så förutsättningarna för en bra insats finns, det återstår att se om spelarna tar vara på möjligheten.

¡Hala Madrid y nada más!

Förväntad startelva

                  Courtois
Carvajal-Militão-Alaba-Mendy
    Modric-Casemiro-Kroos
    Valverde-Benzema-Vini

Tippat resultat: 1-1

Var? Etihad Stadium
När? 21.00, 26/4
Sänds? CMore

Daniel Ramberg2022-04-24 17:04:22
Author

Fler artiklar om Real Madrid