2022-10-25 21:00

RB Leipzig - Real Madrid

Inför: RB Leipzig - Real Madrid

Inför: RB Leipzig - Real Madrid

Två lag med långa obesegrade sviter möter varandra på Red Bull Arena i Leipzig. Kommer Real Madrid säkra förstaplatsen? Jag ger er förutsättningarna inför kvällens drabbning och 3 spelare att hålla koll på i Leipzig

Spelarna från den spanska huvudstaden ska ta sig an ännu en Champions League-kväll på tysk mark. Kvällens motstånd står Red Bull Leipzig för och det är ett lag som hämtat sig från en svag start på säsongen och vänt det till en obesegrad svit på 7 matcher (5 V, 2 O)

Real Madrid har på andra sidan inte förlorat på 18 matcher, varav 10 av dem är på bortaplan. 

Senast lagen möttes slutade det 2-0 till Real Madrid efter mål av Valverde och Asensio. Till den matchen var Karim Benzema skadad och inte tillgänglig, och tyvärr får vi inte se honom spela detta möte heller. Han gör Valverde, Modric, Ceballos, och Diaz sällskap på skadelistan inför kvällens drabbning. 

Real Madrid är, redan innan denna match, klara för slutspelet men nöjer sig garanterat inte med annat än förstaplatsen i gruppen. Allt förutom förlust garanterar oss förstaplatsen ikväll. 
Som tidigare nämnt så har Real Madrid några tunga namn på skadelistan. Modric, Benzema, och Valverde är alla otillgängliga. Rapporterna säger att det inte ska vara någon allvarlig skada för någon av dem och borde vara tillbaka inom kort. Men det betyder mest troligen att både Asensio och Camavinga kommer få chansen från start. Den förstnämnda har ett gyllene tillfälle att bevisa att han är mer än den super-sub som han har fått agera under de senaste månaderna. Hoppas han kan visa samma glöd som han gör när han får hoppa in. 

Annars blir det mycket intressant att se om formen för Rodrygo och Vinicius kan fortsätta utan Valverde och Benzema i startelvan. Båda har startat säsongen riktigt starkt men men kvällens bortfall så vilar ännu mer ansvar på deras axlar. 

Leipzig saknar förstemålvakten Péter Gulácsi. Janis Blaswich, som presterat bra sedan han fått chansen, ersätter honom i målet ikväll. 

3 spelare att hålla ögonen på hos motståndarna: 

  1. Christopher Nkunku - fransmannen som hade sitt rejäla genombrott förra säsongen med sina 35 mål och 20 assist på 52 matcher. Hattrick borta mot Manchester City bland annat. Han har inlett säsongen med 8 ligamål på de första 11 matcherna och även om han inte lyst så starkt i CL hitills denna säsong så kan det när som helst lossna för Christopher. En spelare som har potentialen att spela i Real Madrid. 
  2. André Silva - En spelare som gjorde sitt genombrott i Porto men inte riktigt fick det att lossna i Milan eller Sevilla men som hittat mer rätt sedan han anlände till Tyskland. Ingen superstjärna i mina ögon men någon som skulle kunna vara rätt för att agera avbytare på Real Madrids strikerposition. 
  3. Mohamed Simakan - 22-årig fransman som kan spela både mittback och högerback. Simakan har långt kvar innan han tar plats i någon av Europas storklubbar men potentialen finns där och har visat en relativt hög högsta nivå de gånger jag sett honom spela. 
Troliga startelvor:
RB Leipzig:
Blaswich
Simakan - Diallo - Orban - Raum
Kampl - Schlager
Nkunku - Szboboszlai - Werner
Silva


Real Madrid: 
Courtois
Vasquez - Nacho - Rudiger - Mendy 
Camavinga - Tchouameni - Kroos
Asensio - Rodrygo - Vinicius 

Min tippning: 1-3 
Vad tippar ni?

Avspark: Tisdag 25/10 21:00
Arena: Red Bull Arena
Kanal: CMore 
Kommentatorer: Adam Pinthorp & Olof Mellberg 

Simon Johansson2022-10-25 14:02:07
Author

Fler artiklar om Real Madrid