2022-03-14 21:00

Mallorca - Real Madrid

RCD Mallorca tar emot Real Madrid – gyllene läge att rycka i tabelltoppen
Fulla av självförtroende försöker Los Blancos förlänga sin segersvit mot RCD Mallorca.

RCD Mallorca tar emot Real Madrid – gyllene läge att rycka i tabelltoppen

Efter remontadan mot PSG i Champions League åker Real Madrid till Palma de Mallorca för att förlänga sin vinstsvit i La Liga till fyra matcher. 

Eftersom Sevilla bara klarade av att spela oavgjort mot Rayo Vallecano, under söndagen, har Real Madrid ett gyllene läge att rycka i tabelltoppen. Seger innebär att serieledningen utökas till tio poäng. 

Måndagens motståndare Mallorca befinner sig på sextonde plats i tabellen, två poäng över nedflyttningsstrecket, och är minst sagt indragna i nedflyttningsstriden. Los Bermellones har med andra ord allt att spela för. 

Los Bermellones kommer till avspark med fyra raka förluster i bagaget. I förra omgången åkte laget på en snöplig förlust mot Celta Vigo efter att Iago Aspas gjort 4-3 från straffpunkten i matchminut nittiosju. 
I hemmalaget saknas Rodrigo Battaglia och Manolo Reina på grund av avstängning. Därtill missar också Dominik Grief och Inigo Ruiz de Galareta matchen. Sett äpå förhand blir matchen ingen lätt uppgift för hemmalaget från Palma. I truppen finns däremot Real Madrid-lånet Takefusa Kubo. Japanen har stått för två mål och tre assist på 21 framträdanden, i alla turneringar, den här säsongen.

Real Madrids senaste poängtapp i ligan inkasserades den tolfte februari. Den gången lyckades man inte få i bollen i mål och mötet med Villareal slutade således 0-0. Ett par dagar senare förlorade laget även mot PSG i Champions League. Sedan dess har det dock sett bättre ut, inte minst tack vare att Carlo Ancelotti fått fart på lagets målproduktion igen. På de fyra senaste matcherna har man nämligen en målskillnad på 11-3. Ett imponerande facit, speciellt med tanke på att man mött både Real Sociedad och PSG. 

När Los Blancos mötte nykomlingarna Mallorca tidigare under säsongen slutade matchen 6-1 i de helvitas favör efter att Marco Asensio gjort ett hattrick. I huvudstadslaget finns ingen skadelista att prata om, och därtill återvänder Casemiro och Mendy till matchtruppen. Duon saknades i returen mot PSG på grund av avstängningar. Några större förändringar jämfört med matchen mot PSG väntas dock inte. Speciellt inte med tanke på att rotation absolut inte är Carlettos starkaste sida.

Förväntad startelva: 
Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Mendy, Valverde, Camavinga, Modric, Rodrygo, Benzema, Vinicius. 

VAR? Visit Mallorca Estadi, Palma de Mallorca.
När? Avspark, måndag 14 mars, klockan 21.00.
Hala Madrid!  

Rico Liljedahl liljedahlrico@gmail.com2022-03-14 14:31:43
Author

Fler artiklar om Real Madrid