Inför: Real Betis - Real Madrid

Inför: Real Betis - Real Madrid

Real Madrid kommer från en tung seger mot Barcelona och nu gäller det att fortsätta på samma spår. En tuff bortamatch i Sevilla mot Real Betis väntar…
 
 
Real Madrid
Segern mot Barcelona var verkligen härlig att beskåda och väldigt viktig. Några dagar dessförinnan hade Real Madrid åkt på en tung förlust mot City och därför var det oerhört viktigt att Zidanes mannar direkt gav svar på tal. Reaktionen var positiv och marängerna är återigen etta i La Liga, en poäng skiljer Real Madrid och Barcelona. Därför är det ännu viktigare att laget inte slappar av och fortsätter vinna matcher för att behålla ligaledningen. Att vinna mot Barcelona får inte vara förgäves, det gäller att fortsätta rada upp segrar för att kamma hem ligatiteln. Betis kommer vara hungriga och taggade, därför är det viktigt att Real Madrid är på tårna och matchar Betis intensitet. Real Madrid får inte missa sina chanser och förhoppningsvis får vi se en pricksäker Benzema. Han har hamnat i en tyngre period där målen inte kommer och det är viktigt att han kommer igång igen med målskyttet. Därför är det extra kul att se när Vinicius får göra mål och om han fortsätter göra mål kan detta bli en mycket trevlig säsong.  Zidane får fortsatta vara utan Hazard och Asensio. Även Carvajal, Nacho och Isco kommer inte till spel. Det ska bli oerhört intressant att se vilken elva Zidane väljer att ställa upp i och med frånvaron på några spelare. Zidane har ingen naturlig högerback att starta med och därför är det troligt att Militao får chansen från start. Oavsett vilka som startar är det en tuff match som väntar Real Madrid. 
 
Så här kan elvan komm att se ut mot Betis:
Courtois; Militao, Varane, Ramos, Mendy; Valverde, Casemiro, Kroos; Vinicius, Benzema, Rodrygo.

Betis
Real Betis ligger för närvarande på en 14:e plats i La Liga. De har kammat hem hittills 30 poäng och är fem poäng ifrån nedflyttningsplats. Det betyder att vi kommer se ett Betis med mycket vilja och de kommer säkerligen vara måna om att inte tappa poäng. Betis senaste seger kom på hemmaplan den 19:e januari och där stod Sociedad för motståndet. Med andra ord kan Betis slå till mot de stora lagen och de behöver poängen. För att det ska funka i Betis måste Nabil Fekir vara på humör och Real Madrid får se upp med honom, han kan blixtra till och göra det svårt för Real Madrid. Det gäller för Betis att få igång Guardado, Canales och Fekir och på så vis försöka slå till när omställningschanser ges. För att Betis ska ha en chans mot marängerna behövs ett mycket bättre försvarsspel från Los Verdiblancos. De har inte vunnit en match på ett bra tag som sagt och det betyder att de kommer vara extra taggade för att vända på den negativa trenden och försöka plocka poäng för att inte hamna på en nedflyttningsplats.
 
Potentiell startelva:
Joel; Emerson, Mandi, Bartra, Moreno; Carvalho, Guardado; Fekir, Canales, Joaquin; Moron
 
 
När: 2020-03-08
Tid: 21.00
Arena: Estadio Benito Villamarín
Tips: 1-3
Håll ögonen på: Nabil Fekir och Vinicius Jr

Mehran MahmoudiMerreM892020-03-07 20:38:36
Author

Fler artiklar om Real Madrid