Santiago Bernabéu, 2020-11-28 21:00

Real Madrid - Alaves
1 - 2

Inför Real Madrid - Alavés: "Tror på mig själv och mina spelare"
Real Madrid kommer från en seger mot Inter.

Inför Real Madrid - Alavés: "Tror på mig själv och mina spelare"

Efter veckans Champions League-seger på bortaplan mot Inter ska Real Madrid ladda om och ta emot Deportivo Alavés på hemmaplan. 

Real Madrid tog en viktig seger i Champions League-gruppspelet när Inter besegrades. Detta trots att Sergio Ramos, Álvaro Odriozola, Fede Valverde, Luka Jovic och Karim Benzema saknades. Det hela underlättades i och för sig av Arturo Vidals hjärnsläpp men det var bara att tacka och ta emot. 

Laget behövde inte slita ihjäl sig och nu måste man studsa tillbaka i ligaspelet efter att ha tappat två poäng mot Villarreal förra helgen och förlorat mot Valencia innan dess. Laget ligger på en fjärdeplats med 17 poäng inspelade. 

Zidane får dock fortsatt att klara sig utan de tidigare frånvarande samt att Dani Carvajal har dragit på sig en ny skada och blir borta i drygt två veckor. Lägg märke till att Eder Militao är tillbaka efter en tids frånvaro på grund av covid-19. Där är frågan vem som spelar till höger. Blir det Nacho, Militao eller går Mendy över på fel sida? Jag hade föredragit Nacho men frågan är om Militao är redo att gå in från start?

Trion längst fram blir intressant att se. Mariano hade långt ifrån en lyckad kväll i Milano. Asensio fick sitta på bänken hela matchen men frågan är om han kan vara ett alternativ längst fram om inte Mariano får en ny chans? 24-åringen har i alla fall testats där förut av Zidane. Hazard borde starta igen och till höger finns flera alternativ. Personligen hoppas jag på Ödegaard alla vet nog vem som kommer att starta där.

TRUPP
Målvakter: Courtois, Lunin,  Altube.
Försvarare: E. Militão, R. Varane, Nacho, Marcelo, F. Mendy.
Mittfältare: Kroos, Modric, Casemiro, Ödegaard, Isco.
Anfallare: Hazard, Asensio, Lucas Vazquez, Vini Jr., Mariano, Rodrygo.

Potentiell startelva
Courtois
Mendy Varane Nacho Marcelo
Casemiro
Isco Kroos
Ödegaard Mariano Hazard

Zidane inför matchen
– Det är en ny final och tre otroligt viktiga poäng att spela om. Alavés är en svår motståndare och de kommer att göra det jobbigt för oss. 

– Vi är självsäkra men när vi spelar mot ett lag så kommer de alltid ut riktigt taggade och ibland blir det svårt för oss. Vi kan inte slappna av i en minut utan måste vara 150% redo om vi vill vinna matcher. 

– Jag tror på mig själv och mina spelare. Spelarna tror på mig och laget. Om du frågar mig så är vi ett lag. 
 



Alavés har tre raka kryss i ligan och har spelat i ihop tio poäng. Laget ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket på sextonde plats. Anmärkningsvärt är att de redan har dragit på sig tre röda kort under säsongen. Eden Hazard lär alltså få se upp ikväll. 

Pablo Machin får klara sig utan både Burgui och Manu Garcia på grund av covid-19 samt Pere Pons som är skadad. I startelvan lär däremot de tidigare Real Madrid-spelarna Fernando Pacheco och Joselu finnas. 

Potenteill startelva
Pacheco
Navarro Laguardia Lejeune Duarte
Mendez Pina Battaglia Jota
Joselu L. Perez

Inbördes möten: Real Madrid har vunnit fyra av de fem senaste matcherna och har tre raka vinster mot Alavés. 

Vad: Elfte omgången i La Liga (Real Madrids tionde match)
När: Lördag 21:00
Kanal: C More / Sportkanalen
Tips: 3-1

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2020-11-28 08:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid