Inför: Real Madrid - Athletic Bilbao

Inför: Real Madrid - Athletic Bilbao


En titel står på spel och den spelas mellan Real Madrid - Athletic Bilbao. En vinnare ska utses i Supercopa de España! 
 

Real Madrid - Bilbao
Real Madrid är pumpade med självförtroende och det är med en bra känsla Ancelottis mannar går in i finalen. Det blev en tuff förlängning mot Barcelona i semifinalen men marängerna var till slut det starkare laget. Viktiga spelare är just nu i en fin form och det betyder mycket i en final. Tänker främst på Vinicius och Benzema, om de två har en bra match ikväll talar mycket för att Real Madrid kommer vinna supercupen.  De behöver vara påkopplade ikväll, Bilbao är tuffa och svåra att knäcka. Naturligtvis behöver hela laget jobba tillsammans men vi vet att Madrid kommer äga mycket boll. Bollen får inte gå för mycket i sidled och där marängerna blir enkla att läsa. Real Madrids matcher mot Bilbao är jämna och Madrid behöver verkligen vara på tårna. Bilbao kommer vara farliga i sina kontringar och det ska bli intressant och se hur försvaret presterar. Vi alla vet vid det här laget hur Ancelotti ställer upp laget ikväll men det finns några skador i laget. Carvajal kommer inte vara redo för spel och där kommer Lucas Vazquez att täcka upp. Sen är frågan vilket status vi har på Alaba, men jag har svårt att se att Ancelotti riskerar någonting där. Nacho går så klart in på den positionen. Även Asensio ser ut att missa finalen och där lär Rodrygo få chansen från start. Låt oss hoppas att Real Madrid får fira sin första titel för säsongen. Det kommer krävas fullt fokus från minut ett i matchen.

Courtois inför matchen: 
"I en final spelar det ingen roll vem motståndet är. De förtjänar att vara här och vi är redo för att möta vilket lag som helst. De är starka och vi vet om det." 

"Jag blev glad när Unai Simon sa att folk inte ger mig tillräckligt med beröm. Han är en fantastisk målvkat och de är i finalen tack vare honom också." 


Potentiell startelva för Real Madrid:

              Courtois
Vazquez - Militao - Nacho - Mendy
Modric - Casemiro - Kroos
 Rodrygo - Benzema - Vinicius


Bilbao slog Atletico Madrid i sin semifinal och även baskerna har ett fint självförtroende inför finalen ikväll. Att slå Atletico är imponerande och de har mycket att vinna ikväll. Den här titeln skulle betyda så klart väldigt mycket för baskerna. De kommer att ligga på kontringar och det gäller att se upp med några spelare i Bilbao. Inaki Williams är alltid farlig och Iker Munian är en fin spelare/kreatör marängerna bör hålla ett öga på. Nico Williams är lite av en joker som baskerna har mått bra av på sistone. Han är i bra form och vi får se om han börjar matchen från start. Det kommer vara ett Bilbao som kommer kämpa in i det sista. Vi får se hur långt det tar dem.

Potentiell startelva för Athletic Bilbao:
Simon; De Marcos, Yeray, Martinez, Balenziaga; Berenguer, Vesga, D Garcia, Muniain; Sancet, I Williams


När: 2022-01-16
Tid: 19.30
Mitt tips: 2–1 till Real Madrid  
TV: Kanal 9, Eurosport Player, Discovery+

HALA MADRID Y NADA MAS! 

Mehran MahmoudiMerreM892022-01-16 11:15:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid