Santiago Bernabéu, 2020-12-15 22:00

Real Madrid - Athletic

Inför Real Madrid – Athletic Bilbao
Börjar Real Madrid hitta formen?

Inför Real Madrid – Athletic Bilbao

Real Madrid gästas ikväll av Athletic Bilbao och hemmalaget jagar sin fjärde raka seger. Vid vinst ikväll skulle Los Blancos dessutom gå upp i delad serieledning.

Real Madrid har sett väldigt starka ut nu i december med tunga segrar mot Sevilla och Atletico Madrid samt att man tillslut – på något vänster – lyckades bli gruppsegrare i Champions League. Fortsätter segertåget ikväll skulle man dessutom gå upp i gemensam serieledning med både Real Sociedad och Atletico Madrid – där stadsrivalerna dock har två matcher tillgodo. Är det så att Real Madrid och Zinedine Zidane äntligen börjat hitta någon form av trygghet i sitt spel efter debaclen mot Valencia, Alaves och Shakhtar? I de senaste matcherna har Real Madrid kontrollerat händelserna, tryggt hållit i bollen och släppt till väldigt få målchanser. Faktum är att man inte släppt in ett enda mål sedan förlusten mot Shakhtar. Är det bara tillfälligheter eller är det ett spel som börjar sitta? Ikväll kan vi – förhoppningsvis – få lite av svaren.

Zidane har inför matchen tagit ut följande 20 spelare: Courtois, Lunin, Altube, Carvajal, Militao, Sergio Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Odriozola, Mendy, Kroos, Modric, Valverde, Isco, Benzema, Asensio, Lucas Vazquez, Vini Jr. och Rodrygo. Casemiro är som bekant avstängd och Valverde lär få starta på mittfältet istället för honom.

Zidane om förändringen i laget de senaste matcherna:
”Förlåt för att jag återupprepar mig men vi har inte förändrat något. Vi vet hur svår den här säsongen är, vi vet att varje säsong är svår för vi måste alltid vinna och vara bäst, det kommer aldrig förändras. I våra tankar vill vi också vara det men under säsongen och i vissa matcher möter vi motståndare där vi får svårt att skapa problem för dem under en hel match. Men vi kämpar varje dag för att vara på topp och vi måste fortsätta med det för att visa att vi är bra och det är vad vi vill göra”.

Athletic Bilbao har inte börjat säsongen särskilt bra och parkerar för närvarande på en trettondeplats. Långt under vad baskerna förväntar sig av sitt lag. Man har varit något av en berg- och dalbana och värvat fina insatser med riktigt dåliga. Därför är det svårt att på förhand säga något om motståndarna men räkna med att de kommer tända till mot just Real Madrid.

Tränare Gaizka Garitano har tagit ut följade 23 spelare: Unai Simón, Ezkieta, Morcillo, Nunez, Martinez, Yeray, Vesga, Unai Lopez, Williams, Muniain, Cordoba, Berenguer, Dani Garcia, Lekue, Sancet, Yuri, De Marcos, Kodro, Villalibre, Capa, Raúl Garcia, Balenziaga och Vencedor.

Spelare att se upp för blir förmodligen som vanligt: Iker Muniain och Inaki Williams.

”Vi är desperata att göra bra ifrån oss, vi är ett bra lag och vi vill visa det mot en mäktig rival” kommenterar tränare Garitano inför mötet ikväll.

Var? Estadio Alfredo Di Stéfano
När? Ikväll klockan 22:00
Sänds? CMore
Tips? 2-1

¡VAMOS MI MADRID!

Anton Dahlén2020-12-15 18:52:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid