Santiago Bernabeu, 2024-02-04 21:00

Real Madrid - Atlético
1 - 1

Inför Real Madrid – Atlético Madrid: Mycket mer än ett derby
Ännu ett Madrid derby den här veckan, denna gång är det säsongens viktigaste match

Inför Real Madrid – Atlético Madrid: Mycket mer än ett derby

Säsongens fjärde Madrid derby spelas på Estadio Santiago Bernabéu när Real Madrid tar sig an Atlético Madrid. Atlético behöver besegra sina bittra rivaler för att ha en chans på titeln i år. Real letar en seger för att bryta den negativa trenden de har haft mot Atlético denna säsong.

Atletico Madrid
Bortalaget kommer till matchen med fem raka segrar i bagaget. En svag insats senast tyvärr mot Rayo Vallecano är lite oroväckande och skapar några frågetecken inför denna match. Stjärnspelarna behövdes för att Atlético skulle lyckas vinna mot Vallecano utan Koke och Griezmann på planen var det bortalaget som kontrollerade matchen. Ett väldigt tufft spelschema för Atlético får en att undra om spelarna börjar bli lite trötta. Med Real Madrid matchen blir det sex matcher på 14 dagar och efter denna match är det bara två dagars vila tills nästa. Trötta eller ej, Atlético spelarna kommer vara spelsugna när det är derby mot Real. Atlético Madrids form mot Real denna säsong har varit väldigt bra. Två segrar och en förlust där båda matcherna i cuperna gick till övertid. Första av cupmatcherna var i spanska supercupen där matchen slutade 5–3 till Real, och andra i Copa del Rey då var Atlético segrare med 4–2. Ligamatchen slutade 3–1 till Atlético Madrid. Man kan alltså definitivt förvänta sig mål från båda lagen under söndagens match. Vid vinst är Atlético endast sju poäng bakom Real Madrid och med många matcher kvar av säsongen är detta chansen att ge sig in i titelstriden på riktigt. Skadelistan inför denna match ser likadan ut som inför förra, Giménez, Azpi, Vitolo, Lemar och Paulo alla borta. Någon som inte var med i matchtruppen mot Vallecano var Morata. Han var tydligen skadad men han har kommit tillbaka i träning och förväntas vara med mot Real Madrid.

Startelva
En roterad elva spelades mot Vallecano för att vila upp spelarna inför denna match. Därför förväntas starkast möjliga lag att spela mot Real. En spelare som just nu är i riktigt bra form är Pablo Barrios. Han var min matchens spelare mot Vallecano och gjorde även en dominant insats mot Valencia. Det får mig att känna att han måste starta mot Real. Men kommer Diego Simeone gå på form eller erfarenhet. Barrios är i mycket bättre form än en spelare som Saul som varit väldigt medioker hela säsongen. Även Llorente har hamnat i en formsvacka de senaste matcherna. Dock det som talar för att Llorente ska starta är att han alltid är bra mot Real och Barrios spelade hela matchen mot Vallecano. Offensivt är det även där hård konkurrens. Griezmann är gjuten i startelvan frågan är bara vem som ska vara bredvid honom. Memphis Depay är ännu en spelare i bra form med mål i tre raka matcher. Dock har Morata denna säsong varit riktigt bra och är lagets bästa målskytt i ligan. Något mer som pratar för att Morata ska starta är att han har tre mål på tre matcher mot Real denna säsong. I slutändan tror jag att det blir Depay som startar eftersom Morata kommer tillbaka från en skada även om det inte var någon allvarlig skada. Min förväntade startelva:
Oblak – Savic – Witsel – Reinildo – Lino – De Paul – Koke – Llorente – Molina – Depay – Griezmann


Real Madrid
Real Madrid är inför matchen mot Atlético ligans formstarkaste lag med fem raka ligasegrar. Reals senaste match var också ett Madrid derby. De gästade Getafe och vann matchen komfortabelt 2–0. Joselu stod för matchens båda mål. Real Madrid leder säsongens La Ligatabell med två poäng före Girona och tio före Atlético. En seger mot Atlético gör att Real behåller serieledningen och dödar hoppet Atlético har om titeln. Något som är till Reals fördel är att Atlético denna säsong har varit bedrövliga på bortaplan. Med fler förluster än vinster borta är detta något Real kommer vilja utnyttja. Jude Bellingham, vad ska man säga om engelsmannen som tagit La Liga med storm. Mest mål i hela serien och det viktigaste är nog att han gör mål som avgör matcher. Han är en av anledningarna till att Real kan leda La Liga även fast de har haft spelare som Vinicius Junior och Courtois borta. Atlético Madrid kommer behöva hitta något sätt att stoppa han om de vill vinna matchen. Det finns inte särskilt mycket att säga om Real Madrid som gör en stark säsong med bara en förlust i ligan. Laget som vann mot Real var just Atlético därför kommer spelarna vara mycket revanschsugna. Real Madrid kommer behöva klara sig utan Éder Militao, David Alaba, och Thibaut Courtois som alla är skadade. Även Aurélien Tchouaméni missar matchen då han är avstängd.

Startelvan
Real Madrid kommer starta med starkaste möjliga elvan. Det är målvaktspositionen där det har roterats ganska mycket. Men Lunin är den som startat de två senaste matcherna och jag tror han startar mot Atlético också. Camavinga kommer ta plats på mittfältet istället för den avstängda Tchouaméni. Joselu som startade senast mot Getafe kommer nog inte att starta framåt utan det blir båda brasilianarna Vinicius och Rodrygo. Min förväntade startelva:
Lunin – Mendy – Nacho – Rüdiger – Carvajal – Kroos – Camavinga – Valverde – Bellingham – Vinicius – Rodrygo

Tankar inför matchen
Denna match är mycket mer än en vanlig derbymatch. Vill Atlético vara med i titelstriden måste de vinna. Real Madrid kommer inte vilja förlora båda ligamatcherna mot Atlético speciellt inte inför ett packat Bernabéu. Kan Atlético vända på sin svaga bortaform återstår att se. Jag tror att det kommer bli en jämn match med mycket känslor. De senaste två derbymatcherna har varit utan en segrare efter 90 minuter, jag tror att denna match kommer vara likadan. Ett kryss skulle bara hjälpa Girona som med seger går om Real Madrid i ligan. Serieledningen och titelstriden står på spel när Atlético Madrid gästar Real i säsongens 23:e omgång av La Liga.
Matchen spelas klockan 21:00 på söndag och man ser matchen på TV4 play.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-02-03 16:40:00
Author

Fler artiklar om Atlético