Inför: Real Madrid - Barcelona

Inför: Real Madrid - Barcelona


På söndag smäller det. Det är dags för El Clasico, världens största och bästa fotbollsmatch. Det är dags för fotbollens konungar att möta sin eviga rival, slå ännu ett rekord och visa alla Blaugranas var skåpet ska stå.

Vini Jr, Benzema, Modric 
Världens bästa lag genom tiderna- Real Madrid är i en fantastisk form efter att ha vunnit mot Alaves, Rayo Vallecano, Mallorca, PSG och Real Sociedad. Fem raka segrar trots ett intensivt spelschema är ingen enkel bedrift. Våra hjältar förtjänar applåder och eloge! Ancelottis mannar har en fenomenal segersvit i bagaget och har lyckats resa sig upp från den tunga vinterdvalan. Efter en trög start i Januari där spel som resultat var en ren och skär besvikelse verkar allt ha ställts till rätta. Förtroendet för vår tränare – maestro Ancelotti har ökat igen och visslandet på Bernabeu har omvandlats till applåder då våra spelare har visat krigarmentalitet och karaktär. Real Madrid spelar återigen på ett varierat sätt och lyckas kombinera vacker kontringsfotboll med possesion fotboll, hög press som såväl taktisk överlägsenhet. Även i stunder när laget underpresterar och mörkret faller lyckas några stjärnor skina något extra. Ljuset i mörkret är utan tvekan stjärnorna Karim Benzema, Luka Modric, Thibaut Courtois och Vinicius Jr. Deras ljus skiner så starkt att dess förtrollande effekt sprider sig även hos de övriga vitklädda Real Madrid spelarna. Med dessa starka stjärnor som lyser kommer man långt, vilket naturligtvis talar till Real Madrids fördel. De är magins sanna synonym. Dock har kungariket fått ett problem. Den absolut största konungen Karim Benzema är skadad och därför missar han El Clasico. Ferland Mendy uppges också vara skadad, med andra ord kommer Madridistan Nacho troligtvis få spela från start. De övriga kommer försöka skina något extra då skadorna kan ses som ett tungt avbräck för Real Madrid.

Formen
Inför detta El Clasico förväntar vi oss att se de vitklädda kungarna med en stor vilja och ett enormt självförtroende. Real Madrid ligger etta i ligan, har avancerat till CL kvartsfinal och kan slå ett nytt rekord i El Clasico. Vinner Real Madrid på söndag blir det den sjätte raka El Clasico segern. Ja, ni kan enbart föreställa er med hur stor glädje, passion och festligheter världens mest krävande supportrar hade välkomnat denna storseger. Detta med all rätta då Real Madrids vision har alltid varit att befinna sig på den yttersta toppen. Vore det inte exceptionellt att få vinna ytterligare en gång mot vår eviga rival och denna gång på hemmaplan? FC Barcelona hade en tung start på säsongen. Som Madridistas kunde vi alla glädjas åt rivalens fiasko vilket även resulterade i ett tränarbyte. Ronald Koeman fick packa sina väskor och en oerfaren Xavi fick ta över. Cules började drömma om en Guardiola 2.0 och en viss effekt har synliggjorts på plan som så väl i ligatabellen. Saker och ting har verkligen förbättrats efter tränarbytet. För tillfället är FC. Barcelona en Europa League klubb och är långt ifrån Real Madrids nivå för att ens kunna utmana om La Liga titeln. Rivalen har dock rest sig upp igen och med Xavi som tränare är man inte långt ifrån att nå en CL plats igen samt att spela en attraktiv posession inriktad fotboll. Rivalen har också några bra resultat i bagaget. Rivalen har också förstärkt med spelare som Auba och Adama Traore och den förstnämnde har sannerligen imponerat och blivit målsprutaren som saknats sedan Suarez skeppades iväg till Atletico De Madrid. Utklassningen mot Bilbao och Osasuna samt segern mot Galatasaray i Istanbul är praktexempel på Xavis arbete och positiva resultat.

Taktiska nycklar 
El Clasico väcker många känslor och fansen på Santiago Bernabeu är mer än redo. För att Real Madrid ska prestera, briljera och vinna krävs det att vår maestro Carlo Ancelotti vinner den taktiska duellen mot Xavi. Barcelonas akilleshäl har varit och förblir det faktum att de inte lyckas stoppa blixtsnabba kontringar och hög press. Real Madrids främsta ambition bör inte vara att vinna bollinnehavet utan snarare att kontrollera ytorna, storma från kanterna och få Barca spelarna ur balans. Tillåter man Xavis mannar att diktera matchtempot ostört kommer det straffa sig. Ancelottis mannar bör fokusera på det primära, göra mål och vinna. Vår traditionella mittfältstrio har inte längre benen som krävs för att man ska dominera med ett extremt stort bollinnehav. Speciellt inte mot ett lag som kommer att spela med en bollkär ung och kvick mittfältare som Pedri. Därför är det av yttersta vikt att använda sig av klubbens främsta vapen det vill säga Modric, Vini och eventuellt Rodrygo/Asensio står för snabba omställningar. En gissning är också att den erfarna Gareth Bale kommer att få ersätta Karim Benzema. Ancelotti har tidigare flaggat för att han har ett större förtroende för Bale som CF framför de renodlade anfallarna Jovic och Mariano. Med sin erfarenhet och talang kan Bale stå för snygga mål och glans. Det är ingen slump att Real Madrid har lyckats vinna mot Barca i supercupen trots att Barcaspelarna mer än gärna hade bollen vid sina fötter. Ancelottis mannar måste spela strategiskt. 3 poäng, det är vad som krävs. Mål framför 56 % bollinnehav. Fokus på vad som kan göras på plan istället för att fokusera på vad som hade hänt ifall man hade haft den kungliga målsprutaren Karim Benzema på plan.

Klockan tickar, hjärtat bultar. Den stora El Clasico matchen är snart här. Känslorna får en att sväva iväg. El Clasico ruset gör att allt annat under helgen är sekundärt. Förhoppningsvis får vi se våra vitklädda kungar sätta alla Blaugranas på plats. På Santiago Bernabeu förtjänar fansen att få skåda en brasiliansk, fransk, kroatisk och spansk dans. Vamos Real. Hala Madrid Y Nada Mas!

Förväntad startelva:
Courtois
Carvajal, Militao, Alaba, Nacho
Modric, Casemiro, Kroos
Rodrygo, Bale, Vinicius

Var? Santiago Bernabeu
När? Avspark, söndag kl 21:00 – Cmore.

REAL MADRID – VÅRT LIVS KÄRLEK LÅT OSS VINNA NU!!!
HALA MADRID Y NADA MAS!


 

Butrint Bardhi MerreM892022-03-20 08:07:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid