Inför: Real Madrid - Barcelona

Inför: Real Madrid - Barcelona

Ska det bli titel nummer 100 för Real Madrid?

Real Madrid 
Ännu en final ska spelas, ännu en titel står på spel, Real Madrid har sedan 2014 vunnit 18 av 20 spelade finaler. Den erfarenheten går inte att underskatta och kylan spelarna visade mot Valencia i straffläggningen säger egentligen allt. Några leenden senare är Real Madrid vips i en final mot Barcelona i spanska supercupen. I ärlighetens namn går jag inte i gång på den här titeln, men när det är en final mot Barcelona förändras det hela. Det klart en Madridista går i gång på att ge Barcelona en smäll i en final. Senaste matchen mellan lagen slutade i en seger för marängerna men det är Barca som har bäst form. Real Madrid är i en liten svacka både resultatmässigt men främst är det spelmässigt det inte ser bra ut. Ancelotti har själv pratat om att försvarsspelet inte är bra och att spelet hackar.

För mig är svackan både en fråga om tränarens ansvar och men även spelarnas. Ancelottis fotboll på senare tid är frustrerande att se på, förutsägbart och för enkel att läsa av. Han kan packa spelare på mittfältet men laget är ändå utan boll, det är oacceptabelt. Han kan backa hem med alla spelare men ändå läcker det bakåt. Det händer inte mycket framåt heller, utan det är Vinicius eller Benzema som får stå för det mesta i offensiv väg. I en match mot Barca i en final vill jag naturligtvis se spelarna ge mer, men vilja är inte allt. Det måste finnas en vettig plan, en vettig struktur i uppbyggnaden av spelet. Motståndarna har hittat en nyckel mot Real Madrid och det funkade för både Villarreal och Valencia. Att pressa Madrids ytterbackar har visat sig vara den rätta vägen för motståndarna, ytterbackarna i sin tur hittar inte mittfältarna och stressar fram farliga passningar och tappar på så vis bollen. En hög press i generell utsträckning mot Real Madrid i uppbyggnaden har visat sig vara ett framgångsrikt recept. Det måste kvickt åtgärdas och där bör vi se en förändring. Om Barcelona får sätta en hög press och där marängerna hamnar i låga block och jagar boll, kan det bli en lång kväll. Ancelotti är inte maktlös, det går att åtgärda och att ge spelarna mer direktiv vad de ska göra och på vilken yta, just nu får spelarna för mycket frihet i positionering utan och med bollen. Det ser för ostrukturerat ut för min smak och på senare tid är det för mycket jaga boll. Men jag litar på att en gammal räv som Ancelotti har svaren och kan leda Real Madrid till ännu en titel. Vi får se vilka Ancelotti spelar med från start, jag gillade det jag såg emellanåt från matchen mot Valencia även om den inte heller var Real Madrids bästa match. Men en 4-2-4 formation med Valverde som en åtta tilltalade mig och funkade bra. Två sittande mittfältare räcker gott och väl, sen med en Valverde som bryter linjerna såg bra ut. Det kan Real Madrid gärna få fortsätta med, det finns som sagt bara utrymme för förbättringar. Real Madrid måste spela en komplett match. Enligt Madrids officiella räkning har de skrapat ihop 99 titlar, om de vinner på söndag mot Barcelona kan det bli titel nummer 100 i klubbens historia.

Detta hade Benzema att säga inför finalen på söndag:



”Säger folk att jag sparade mig till VM? Det är strunt, jag var skadad. Jag hade aldrig gjort så mot mitt Real Madrid. Jag vill spela alla matcher.”

”Jag mår bra och är redo för imorgon. El Clasico är alltid en viktig match.”

Detta hade Ancelotti att säga inför finalen på söndag:

”Barcelona hungrigare än oss? Nej, precis som vanligt vill vi vinna alla titlar. Vi är motiverade.

”Schemat är tufft men vi behöver inte nya spelare.”




Potentiell startelva för Real Madrid:
             Courtois
 Carvajal, Militao, Rudiger, Mendy
 Kroos, Valverde, Modric
 Rodrygo, Benzema, Vinicius


Barcelona
Barca är i bra form och leder La Liga med tre poäng före Real Madrid. De tog en tung seger mot Atletico Madrid för några dagar sedan ligan och slog Betis på straffar i semifinalen i spanska supercupen. Det här är en titel Barcelona vill vinna, senast de vann den här titeln var 2018 mot Bilbao. Mycket av spelet för mig är Pedri, Pedri är en riktigt bra fotbollsspelare och han driver tempot i Barca. Han hittar passningarna framåt och hjälper till att bygga upp spelet. För Barcas del måste han ha en bra match om det ska bli en seger. Sen ska det även bli intressant att se hur Xavi formar sitt lag. Men det borde inte bli några större överraskningar. Xavi har ett ypperligt läge att ta en titel och visa att han är den rätta tränaren för Barcelona. Hans spelare kommer att göra allt för att vinna den här titeln. Om de kan kontrollera matchen och sätta press på Madrid kan det här bli riktigt bra för Barca. Men det gäller också att täppa till bakåt när Madrid kontrar, här kommer försvarsspelet att sättas på prov. Det kommer att bli en intressant match minst sagt.


Detta hade Xavi att säga om Madrid:

”Jag ser ett starkt Real Madrid. De har jobbat hårt taktiskt. De har spelare som kan göra skillnad. De är en fantastisk rival, de är mästarna i Spanien och Europa.”





Även Busquets fick möta journalisterna och hade detta att säga om inför finalen på söndag:

”Matchen mot Real Madrid? Det kommer att vara en annorlunda match till skillnad från semifinalen. Vi måste se upp med deras kontringar, vi vill kontrollera matchen.”

”Jag vet inte om jag föredrar att spela med tre eller fyra mittfältare, det beror på lagets insats. Det taktiska spelar ingen roll…”

”Ett lag som Madrid kan skapa problem när som helst under matchen.”


Potentiell startelva för Barca:
          Ter Stegen
Kounde, Araujo, Christensen, Balde
 De Jong, Busquets, Pedri
 Dembele, Lewandowski, Fati


När: 2023-01-15 
Tid: 20.00 
TV/Stream: Sportbladet Play
Arena: King Fahd International Stadium (68 752) 


HALA MADRID Y NADA MAS! 
 

Mehran MahmoudiMerreM892023-01-14 20:41:36
Author

Fler artiklar om Real Madrid